Utöver de nyligen detaljerade processorvalen från AMD har Asus nu bekräftat en drös uppgifter om de andra specifikationerna för deras kommande handhållna speldator ROG Ally.

AMD har detaljerat de två processorvalen för ROG Ally kallade Ryzen Z1 och Ryzen Z1 Extreme. I samma veva tar Asus nu tillfället i akt och bekräftar detaljer kring övriga aspekter hos sin kommande handhållna speldator. Bland annat enhetens vikt, skärm och även kylsystemet som tagits fram för att hålla datorn sval under spelsessioner.

ROG Ally kommer med en sju tum stor 1 080p-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Skärmen kommer med stöd för AMD Freesync Premium-stöd och den maximala ljusstyrkan kan nå 500 nits. Asus har även bekräftat att skärmen kommer med touchfunktionalitet.

Sedan tidigare har vi vetat att speldatorn kommer drivas av Windows 11. Asus har specialdesignat en variant av sin programvara Armoury Crate. Denna ska erbjuda en launcher för spel, möjligheten att övervaka enhetens prestanda under spelsessioner och olika lägen för olika nivåer av prestanda. Asus skickar även med en 90-dagars testperiod av Xbox Game Pass Ultimate med ROG Ally.

AMD Ryzen Z1

Sett till externa anslutningar kommer Ally med en DisplayPort, en USB Typ-C och en anslutning för MicroSD-minneskort. Enheten kommer att väga 608 gram och ha en ”ergonomisk design”. Kylsystemet är inte helt förvånansvärt en uppsättning värmeledande rör tillsammans med kylflänsar. Kylningen kommer även skötas av två fläktar på enhetens baksida.

Sett till riktpriset har ingenting bekräftats ännu. Enligt en representant från Asus som pratat med PC Gamer ska priset landa på under 1 000 dollar. Detta säger dock inte mycket då även 999 dollar är under den nivån. Asus kommer dock hålla ett officiellt event den 11 maj för att lansera ROG Ally. Förhoppningsvis får vi reda på vad svenska kunder kommer behöva lägga ut för att lägga vantarna på en Ally i samma veva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid