Asus ROG Avalon – Konceptchassi med skräddarsytt moderkort

Asus har bevisligen galna och uppfinningsrika ingenjörer !

1

Avalon var en av de häftigaste konceptdatorerna på Computex i år där chassits mäktiga aluminiumpaneler bara kunde trumfas av systemets underbart galna moderkort.

Asus verkar ha gett sina konceptingenjörer närmast helt fria tyglar när man startade sitt Avalon-projekt. Konceptdatorn bygger på en modulär design som verkar vara en trend för årets Computex-mässa. Grundstommen är en kvadratisk låda med kylflänsliknande aluminiumpaneler på sidorna vars tjocklek i detta utförande kan mätas i centimeter snarare än millimeter. Panelerna går att plocka av chassit och kan dölja komponenter som grafikkort, radiatorer eller vad användaren själv väljer att installera på kortsidorna av chassit.

Mellan aluminiumpanelerna sitter ett mörktonat akrylglas som skyddar ovansidan av moderkortet. Ett moderkort som är en alldeles unik skapelse från Asus ingengörer och som påminner oss om en misslyckatd tetrisomgång. CPU-sockel, minnesplatser och en ensam m.2-plats är allt vi hittar på ovansidan av moderkortet medan spänningsregulatorer, PCIe-platser och andra komponenter flyttats till undersidan och andra separata kretskort som kan “dockas” in i moderkortet. Det finns även separata kretskort för olika I/O-uppsättningar med matchande I/O-paneler.

Designlösningen ger gott om utrymme för breda CPU-kylare men låter även CPU, minne och m.2-enheten visa upp sig från sin bästa sida genom glasfönstret ovan.
Asus har inte spikat om och hur Avalon kommer att dyka upp på marknaden. Avsikten är att få ut konceptbygget som en färdig produkt men Asus menar att man i dagsläget lyssnar mycket på den feedback och de tips man får från både media och konsumenter när nu prototypen visas upp.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Coolt koncept jag skulle vilja se mer av. Något som dock irriterar mig något är när ni säger är ”det finns plats för M.2 ssd” M.2 kan användas till så mycket mer än bara ssd, i dagsläget är det inte ens ssd det vanligste att använda på M.2 porten utan det är WiFI. Detta mycket på grund av att flera ITX och M-ATX kort har sina WiFi kort sitter på M.2 portar som går att ta bort, även flera bärbara har sina WiFI sitter på M.2 portar. Men saken är den att när man pratar om en produkt så räcker… Läs hela »