ASUS fortsätter slå på deras Republic of Gamer-trumma och nu är det dags för ännu ett nytt grafikkort i serien. Grafikkorten heter MATRIX GTX 580 och MATRIX GTX 580 Platinum och kommer utrustade med företagets kylningslösning DirectCU II och ett specialdesignat kretskort med hela 19 strömfaser.

De nya MATRIX-korten kommer med flera av ASUS egna tekniker och mjukvara. ASUS säger att deras kort erbjuder erbjuder 15% överklockning samtidigt som kortet blir 35 grader svalere än referensdesignen med en livslängd som beräknas vara 2.5 gånger så hög. Detta tack vare den egendesignade strömfas-sektionen och deras DirectCU II-kylning.

MATRIX_GTX580

Kylaren ser identisk ut mot GTX 580 DirectCU II förutom ROG-logotypen och att kretskortet har en egen design.

Förutom kylaren och det egendesignade kretskortet med funktioner så som TweakIt och ProbeIt för mer seriösa överklockare, finns en LED som lysa i flera olika färger beroende på grafikkortets belastning, någonting vi hade klarat oss bra utan. Vi kommer få se två versioner av kortet, rent fysiskt är de identiska men MATRIX GTX 580 Platinum kommer med en klockfrekvens på 816 MHz, medan MATRIX GTX 580 får nöja sig med 782 MHz som skeppas med referensdesignen. Båda kommer med 1.5 GB GDDR5-minne med en klockfrekvens på 4 800 MHz.

ASUS MATRIX GTX 580 Platinum ska finnas tillgänglig i butik inom 2 veckor med en prislapp på 4 799 kr, medan ASUS MATRIX GTX 580 ska lanseras några veckor senare.

MATRIX_GTX580_GB3D

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Niabureth Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niabureth
Medlem
Niabureth

*gäsp* 😉