Asus ROG Maximus IX Apex tar titeln som häftigast moderkort på CES

Klarar både DDR3 och DDR4

1

Asus visar upp nya moderkort för Intel Kaby Lake på CES. Det klart häftigaste heter ROG Maximus IX Apex med asymmetriskt kretskort och M.2 moduler som kopplas in i minnesporten.

Asus ROG Maximus IX Apex är ett moderkort utvecklat specifikt för entusiaster och överklockare. Detta syns redan på kretskortets design där man kapat ut sektioner för att göra det lättare att handskas med kortet i öppna testbänkar. Tanken på entusiaster löper genom hela moderkortets bestyckning. En traditionell 24-pins strömkontakt matchas med dubbla 8-pins samt en molexkontakt för extra strömtillförsel.

Moderkortet kommer med en kraftfull spänningsdel, passiv kylning samt integrerad RGB-belysning. Det finns även dedikerade reglage på själva kretskortet för manuell överklockning och styrning av systemet. Förutom fyra stycken PCIe x16-platser för grafikkort och en mängd USB samt SATA-portar har moderkortet ytterligare udda funktioner.

Annons

ROG Maximus IX Apex – specifikationer

Asus ROG Maximus IX Apex 
Specifications CPULGA1151 socket for 6th & 7th Generation Intel® Core™ i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® Processors
ChipsetIntel® Z270 Chipset
Memory2 x DIMM (max.) 32GB
DDR4, 4266 (OC) MHz
Expansion slots3 x PCIe 3. x16 1 x PCIe 3.0 x4 2 x PCIe 3.0 x1
AudioROG SupremeFX S1220A codec
Gbit LANIntel® I219-V
SATA4 x SATA 6Gb/s
M.22 (DIMM.2)
Wi-FiN/A
USB1 x USB 3.1 Type A
1 x USB 3.1 Type C
8 x USB 3.0 ports
SafeSlotv
Aurav
4-pin RGB header2
Thunderbolt 3Thunderbolt-ready
OthersDIMM.2 EXT. CARD

Med tre minnesplatser finns det plats för två DDR4-moduler med fokus på höga överklockningsfrekvenser snarare än stor minnesmängd. Den tredje minnesplatsen används lustigt nog för lagring. Asus skeppar moderkortet med en DIMM.2-adapter som rymmer två stycken M.2 SSD-enheter samt är kompatibel med minneskylare för att hålla temperaturen nere på dina snabba SSD-enheter.

Uppdaterning: Uppgifter från Asus gjorde gällande att den tredje minnesplatsen kunde användas för att koppla in DDR3-minneför felsökning, så var inte fallet. Minnesplatsen ska vara blockerad för DDR3-minne och bara specifikt användas för DIMM.2-modulen.

Asus menar även att Apex stödjer 3D-printade tillbehör samt att man själv kan byta ut namnbrickan på moderkortet för att göra det mer personligt.

Asus väntas börja sälja ROG Maximus IX Apex början av första kvartalet och prislappen tros landa på runt 2 500 kronor, även om Asus inte kunde bekräfta detta på plats i Vegas.

Annons

Uppdatering: Asus har återkopplat till NordicHardware efter vårt besök på CES och avslöjat att prislappen troligtvis landar närmare 4 000 kronor när Apex dyker upp i butiker.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Inte en enda nyhet om skylake-e från årets mässa ryzen verkar bli som kaby lake ungefär hårdvarumässigt(styrkretsar & hårdvarustöd)
Hade gärna sett fram mot nåt riktigt skylake-e kort också & inte den bantade varianten som vi konsumenter får.(ja vi fick inte se dom heller)