Det finns inte ett brett urval av moderkort för AMD:s sockel AM4 i storleksklassen mini-ITX, nu har dock påkostade Asus ROG Strix B350-I listats hos återförsäljare.

Den som har velat bygga en kompakt maskin baserad kring AMD:s nya processorsockel AM4 har endast haft en handfull moderkort i storleksklassen m-ITX att välja bland.

Sakta men säkert dyker det upp fler och fler modeller i både m-ATX och m-ITX och nu har den svenska återförsäljaren Inet listat ett än så länge icke-avtäckt m-ITX moderkort från Asus som går under namnet ROG Strix B350-I.

Asus ROG Strix B350-I

Utseendemässigt så liknar ROG Strix B350-I storasyskonet B350-F Gaming med ett diskret färgschema i svart och silver samt RGB-belysning genom Asus mjukvara ”Aura”.

Specifikationsmässigt kommer moderkortet utrustat med styrkretsen B350, stöd för två minnesmoduler med upp till 16 gigabyte (GB) minne per modul för totalt 32 GB DDR4-minne vid 3 200 megahertz (MHz).
Utöver den ensamma PCI-e 3.0 x16-anslutningen finns det även två externa USB 3.1 Generation 2 portar samt fyra stycken USB 3.1 generation 1 portar.
Även en ensam intern USB 3.1 Generation 1 och en USB 2.0 kontakt finns på moderkortet.

Asus har även utrustat ROG Strix B350-I med fyra SATA 6.0 Gbit/s anslutningar samt två stycken M.2-platser. Moderkortet har även inbyggt WiFi-stöd och kommer med ett 8-kanals SupremeFX audiochip.

Hos Inet bär moderkortet en prislapp på 1 899 kronor, dock har Asus vid skrivande stund inte gått ut med ett officiellt lanseringsdatum.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JBMagnusMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Riktigt trevligt att det kommer nya mITX moderkort. Finns dock redan mITX med X370 chippet så jag har svårt att se plats för detta moderkort. för entusiaster.

Frågan är vart alla X370 mATX moderkort har tagit vägen? Det är stort antal konsumenter som frågar efter dessa och när man frågar bland annat ASUS så vår man svaret: ”välj Intel”.

Vill se riktigt bra utrustade mATX för AM4!!

Magnus
Medlem
Magnus

Ja, jag hörde mig för hos 3 olika tillverkare för 3-4 månader sedan. Inget som vi ha i åtanke att lansera premium x370 m-ATX i närmaste tiden var svaret. Då Raven Ridge släpps nästa år, behöver jag ett m-ATX till min HTPC. Vill minst ha HDMI 2.0 på kortet. De flesta kort (alla utom 2-3 stycken) har officielt stöd för endast HDMI 1.4b. Att tilverkare tröttnade på att lansera ett stort utbud av kort efter Bulldozer kan jag förstå. Men försäljningen av Ryzen går bra. Vad väntar de på ? Raven Ridge eller 400 seriens styrkretsar ? Kan ingen på… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Se mitt svar till Morkul. /jb

JB
Medlem
JB

Inte för att jag har behovet, utan mest av intresse, så sökte jag hos ProShop. De listar 31 st mATX varav 1 är X370 (detta: https://www.proshop.se/Moderkort/BIOSTAR-RACING-X370GT3-Moderkort-AMD-X370-AMD-AM4-socket-DDR4-RAM-Micro-ATX-/2595027#specs & tillverksrlänk: http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=871).

Men om du inte behöver mGPU (CX/SLI) är ju B350 ett fullgott alternativ. /jb