Partnertillverkade versioner av AMD:s Vega-baserade grafikkort har ännu inte kommit ut på marknaden men nu har klockfrekvenserna för Asus ROG Strix RX Vega 64 avslöjats.

Vi har fortfarande inte sett partnertillverkade versioner av grafikkorten Vega 56 och Vega 64 från AMD hitta sin väg ut på butikshyllorna. Asus har dock sedan en tid tillbaka bekräftat att man har utvecklat en grafikkortsmodell baserad på AMD:s senaste alster, dock har de exakta specifikationerna för denna partnertillverkade modell fram till nu varit obekräftade.

AMD:s referensmodell kommer med en basfrekvens på 1 247 megahertz (MHz) och en turbofrekvens på 1 546 MHz. Asus modell kommer överklockad från fabrik, dock är det ingen jätteskillnad i klockfrekvenser.
Asus uppdaterade produktsida ändrades snabbt tillbaka till hur den såg ut tidigare, men Techpowerup ska ha vara snabba nog att ta del av informationen medans den fanns tillgänglig.

Enligt Techpowerup ska det då handla om en basfrekvens på 1 298 MHz och en turbofrekvens på 1 590 MHz på Asus ROG Strix RX Vega 64. Minnesfrekvensen uppges ligga orörd på 945 MHz.

Det är inte direkt någon jätteskillnad från klockfrekvenserna hos AMD:s referensmodell, och märkbart lägre klockfrekvenser än hos AMD:s vattenkylda version av RX Vega 64 som kommer med en basfrekvens på 1 677 MHz och en turbofrekvens på 1 750 MHz.

Produktsidan för Asus grafikkortsmodell baserad på RX Vega 56 har inte uppdaterats med några klockfrekvenser.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid