I går presenterades LGs nya OLED-skärmar. Bland nyheterna fanns en ny bildpanel med 42 tums-format. Nu presenterar Asus en gamingbildskärm med det nya formatet. Den ska ha låg responstid och en ny ytbehandling för att motverka reflexer.

Asus ROG Swift OLED kommer i både 48 och 42 tum kallade PG48UQ respektive PG42UQ. Båda modellerna kan vara intressanta för gamers men det är alltså 42 tums-modellen som är ny för branschen. Den erbjuder betydligt högre pixeldensitet och kan därmed vara ett bättre alternativ för användare som har skrivbord där skärmen står för nära för att vara användbar med en större skärm.

TV med portar för datorer

Skärmarna har exakt de bildegenskaper som vi väntar oss från OLED-skärmar. Det inkluderar omätbart djup svärta, responstid på 0,1 ms och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Skärmen har 98 procent täckning för DCI P3 och har stöd för HDR 10. Den verkar sakna stöd för Dolby Vision, vilket ger LGs OLED-TV en fördel. Till skillnad från LG är Asus samtidigt villiga att berätta om skärmens ljusstyrka, som sägs nå 900 nits. LG har fördelen att erbjuda fyra HDMI 2.1-portar medan Asus har två HDMI 2.1- och två HDMI 2.0-portar. För PC-användning kan det å andra sidan vägas upp med en DisplayPort 1.4-port samt en USB-hubb, som kan göra den till ett mer passande PC-alternativ.

För att behålla hög ljusstyrka under långa sessioner ska skärmen vara designad med ordentlig kylning. Skärmen ska också komma med en micro-textur som ser till att reflektioner inte blir lika påtagliga.

I klassisk CES-stil så saknas två viktiga detaljer: pris och laneringsdatum. Om vi känner OLED- och gaming-branschen rätt så lär priset bli högt men vi ska inte gissa oss fram. Vi får helt enkelt återkomma med ett pris för Asus nya OLED-skärm.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid