Asus ROG Zephryus – En supertunn gaminglaptop med GTX 1080

Datorn som klär av sig när det blir varmt

0

Maximal prestanda i en 17,9 millimeter tunn förpackning. Det är vad Asus utlovar med ROG Zephryus, med GTX 1080 och expanderbart kylningssystem. 

Tidigare idag under Nvidias keynote fick vi ta del av deras nya Max-Q-teknik som möjliggör det för tillverkare att skapa tunnare gaminglaptops utan att tumma på valet av grafikkrets. Under Asus ROG pressträff så passar vi på att ta en snabb titt på vad Asus kommer till marknaden med när de gäller dessa nya tunna gamingmaskiner.

 Asus ROG Zephryus
Skärmstorlek15,6 tum
Upplösning1 920 x 1 080 (G-sync)
PaneltypIPS (120 Hz)
ProcessorIntel Core i7-7700HQ
ArbetsminneUpp till 24 GB DDR4 (2400)
LagringFrån 256 GB PCIe-SSD
Anslutningar2 x USB-C, 1 x HDMI 2.0
Tjocklek17,9 mm
Vikt2,2 kg

Asus ROG Zephryus är fullsmeckad av det bästa du kan hitta i en gaminglaptop idag och bjuder bland annat på en sjunde generationens Core i7-proccessor från Intel och ett Nvidia GTX 1080, allt under samma skal.

Den mest innovativa kylarlösningen hittills

Det som utmärker ROG Zephryus från andra Max-Q baserade datorer är kylarlösningen. I samma stund som du öppnar locket på datorn fälls botten ut på undersidan vilket öppnar upp för ett betydligt bättre luftflöde av friskluft rakt in till komponenterna. Asus själva kallar denna lösningen för Active Aerodynamic System (AAS) och är något som de redan patenterat, så vi lär inte se något liknande hos andra tillverkare.

Med hjälp av AAS lyckas Asus hålla tempuraturerna i schack trots den kaxiga hårdvaran men vi ställer oss lite frågande till hur det kommer fungera efter ett tag när datorn städat upp alla dammråttor. Enligt Asus själva så ska deras AAS-lösning leverera en förbättring med cirka 10 grader celsius lägre tempuraturer jämfört med vanliga gaminglaptops.

Hur är då ljudnivån? Det är i princip omöjligt att svara på från mässgolvet med enligt tillverkaren själva så ska inte datorn låta mer än 40 decibel vid gaming, men det är givetvis en siffra som vi vill kontrollera i testlabbet innan vi kan bekräfta något.

En gaminglaptop för snabba FPS-spel

Det råder ingen tvekan att ROG Zephryus riktar sig till dig som vill ha det bäst av det bästa när det kommer till bärbar gaming med fokus på snabba FPS-spel. Skärmpanelen mäter 15,6-tums och kör en 1080p-upplösning med G-sync på upp till 120 hertz vilket lämpar sig bra för de snabbaste FPS-spelen ute idag.

Trenden med lägre upplösningen till förmån för högre uppdateringsfrekvenser håller således i sig här på Computex och det är något som vi föväntar oss få se mer av kommande dagar.

Mer information om den nya Max-Q designen

Se gärna vårt videoreportage om Nvidia Max-Q för mer information om hur den nya tekniken fungerar och gör det möjligt att använda tuffare grafikkretsar i tunna gaminglaptops.

Nvidia Max-Q – Geforce GTX 1080 i en dator tunnare än en snusdosa

Asus ROG Zephryus förväntas dyka upp i svenska butiker under juni månad med det nätta priset på 35 000 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid