Asus har till synes råkat röja en ännu obekräftad grafikkortsmodell från Nvidia i form av RTX 3050 Ti. Detta listas som ett av alternativen av grafikkretsar inuti en av företagets nyaste bärbara datorer tillsammans med sin mängd videominne.

Nvidia kan förbereda sig inför ännu en grafikkortslansering. Framåt slutet av förra månaden släppte företaget enheten Geforce RTX 3060. Nu har vad som ser ut att vara nästa enhet under denna i prestandastegen listats av partnertillverkaren Asus.

I listan över grafikkretsar för Asus senaste bärbara TUF Dash 15-dator har man listat en tidigare okänd enhet vid namn Geforce RTX 3050 Ti.

Tyvärr listar Asus inte många detaljer kring enheten. Det vi kan se är att den ska komma utrustad med fyra gigabyte GDDR6-videominne. Ytterligare specifikationer lyser med sin frånvaro. Däremot spekulerar hemsidan Videocardz att detta kan bli den första grafikenheten baserad runt grafikprocessorn GA107 och att minnesbussen blir 128-bit bred samt att dess TGP-värde kan hamna omkring 60 W.

Skulle denna grafikenhet visa sig existera är det således mycket information som fortfarande är oklar. Exakt hur denna skiljer sig mot syskonet RTX 3060 går således endast att spekulera i. Det går inte heller att avfärda möjligheten om att det helt enkelt är ett stavfel från Asus sida och att Nvidia inte har någon enhet vid namn RTX 3050 Ti på väg. I dagsläget kan vi inte göra annat än att vänta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid