Asus har nu släppt en kort teaser som tyder på att företaget kommer att visa upp världens första Ryzen-baserade bärbara dator under Computex 2017.

Asus väntade inte länge efter att AMD:s senaste pressevent var över innan man visade upp en ny produkt med Ryzen som grundpelare. Under AMD:s Financial Analyst Day event pratades det bland annat om de Ryzen-produkter som utvecklas för att användas i bärbara datorer, och det är just en sådan dator som Asus nu har börjat bygga hype för.

Den korta videon från Asus går inte in på några direkta detaljer kring produkten. Videon består av en bild på Ryzen-loggan med en bärbar dator prydd med märket för Republic of Gamers (ROG) samt texten ”Something Has Awakened”.

Asus visar upp datorn under Computex 2017

I videons beskrivning på Youtube syns ”#Computex2017” vilket tyder på att Asus kan komma att ta med sin nya dator till årets Computex-mässa som går av stapeln inom kort.

Om Asus kommande dator är utrustad med ett diskret grafikkort eller ej återstår att se. Visar det sig dock att den är en ensam AMD APU under huven utan ett diskret grafikkort så bådar det gott för AMD och den prestanda som de lyckats få ur sina APU:er. Vilka AMD tidigare avslöjat ska leverera upp till 50 procent högre CPU-kraft och 40% högre GPU-kraft än tidigare APU-kretsar.

Värt att notera är att detta också skulle bli den första ROG-baserade datorn från Asus med AMD-processorer under huven. Ett varumärke som bara används till företagets mest högpresterande produkter, vilket i sig är en fjäder i hatten för det röda laget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid