Moderkortsjätten ASUS fortsätter att arbeta med paketlösningar för sina komponenter och senast ut är tillverkarens nya Intel X79-moderkort. ASUS säljer nu flera modeller med en gratis kopia av Battlefield 3 och även prispressade kraftfulla vattenkylare från Corsair.

På den ypperligt konkurrenskraftiga komponentmarknaden är det svårt för tillverkare att särskilja sig sett till prestanda och även produkternas funktionalitet är ofta tät knuten till den plattform man bygger kring. Förutom priskrig har de flesta tillverkare börjat satsa på paketlösningar, något ASUS verkar dragit till sin spets efter Intels lansering av Sandy Bridge-E plattformen.

Med den mest påkostade processorplattformen på marknaden finns det större utrymme att ladda med egna paketlösningar, något ASUS tagit fasta på. Tillverkarens två värstingmodeller ASUS Rampage IV Extreme och Rampage IV Formula kommer att säljas i ett paketerbjudande tillsammans med en gratis kopia av succéspelet Battlefield 3, värt mellan 320-400 kronor på marknaden i skrivande stund. Denna kampanj kommer att löpa året ut, oavsett var du köper kortet, och går att kombinera med ASUS övriga paketlösningar.

asusmobo2

Förutom sitt samarbete med DICE har ASUS nämligen slagit sig samman med minnes- och kylartillverkaren Corsair i ett specifikt Nordisk samarbete. ASUS säljer idag alla sina olika Intel X79-moderkort paketlösningar med Corsairs två senaste CPU-vattenkylare, H80 eller H100, där man kan räkna med en rabatt på mellan 200-300 kronor beroende på moderkortsmodell. En paketlösning som faller sig väl till pass då Intel skeppar sina Core i7-3xxx-processorer utan kylare, samtidigt som de kräver rejält med kylning vid överklockning. En komplett lista över de olika paketlösningarna finnas att hitta på onlinebutiken Webhallen.com, men flera butiker väntas hänga på framöver.

ASUS sägs även planera en paketlösning med DDR3-minnen inkluderade för att ytterligare sänka systemkostnaderna med några hundralappar.

Vi är alltid positiva till paketlösningar där kunder kan få ett mervärde vid sin investering och hoppas få se mer av denna vara framöver. Detta är en av de många aspekter vi kommer att kika närmare på i vår moderkortsjämförelse för Intel X79-plattformen som vi arbetar med i skrivande stund.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid