Nya rykten hävdar att Asus planerar att lansera en ny produktserie kallad Arez som ska användas exklusivt för grafikkort med GPU:er från AMD.

Nvidias nylanserade initiativ Geforce Partner Program (GPP) har anklagats för att vara konkurrensbegränsande. I korta drag måste partnertillverkare som väljer att gå med i initiativet använda sina mest kända och exklusiva varumärken för produkter med grafikprocessorer från Nvidia. AMD-baserade grafikkort får då nöja sig med att vara del av de produktserier vars namn inte väger lika tungt.

Tillverkarna MSI och Gigabyte sägs redan ha gått med i GPP och på så vis börjat sålla bort grafikkort från AMD från deras serier Gaming X och Aorus Xtreme Gaming. Nu hävdar ett rykte från Videocardz att Asus ska ha gjort samma sak, men också att tillverkaren planerar att lansera ett nytt produktmärke just för AMD.

Den nya serien sägs gå under namnet ”Arez” och ska ersätta företagets ”Republic of Gamers” (ROG) benämning för grafikkort från AMD. Detta innebär att till exempel Asus ROG Strix-varianten för AMD:s RX Vega 64 kommer att börja kallas Arez Strix Vega 64, och så vidare för andra grafikkortsmodeller och produktserier.

Detta är fortfarande ett rykte, så en nypa salt tillsammans med informationen är att föredra. Videocardz hävdar dock att man fått sin information direkt från källor hos Asus. Det är i skrivande stund även oklart om Asus kommer att göra några andra ändringar till grafikkortens estetik eller dylikt om Arez blir verklighet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid