Komponenttillverkaren ASUS har genom åren gjort för vana att lansera grafikkort med egenutvecklade kylningslösningar. Men när man nu förbereder en ny unik modell av Radeon HD 6770 är det med en för företaget ganska ovanlig ingridiens, en helt passiv kylare. ASUS HD 6770 DirectCU Silent heter kortet som förvisso kräver sitt utrymme men som både ska vara ljudlös och kylande.

ASUS själva hävdar att deras maffiga aluminiumfläns och de direktliggande kopparvärmeledningsröden ska göra kylaren effektivare än AMD:s referenskylare. Vilket låter väldigt bra med tanke på att vi här pratar om en helt ljudlös kylning. ASUS har som synes inte sparat på metallen när man skapat den passiva kylaren till HD 6770 DirectCU Silent och tillverkaren säger att kylaren är hela 95% större än referenskylaren till Radeon HD 6770.

HD-6770-DC-Silent

Grafikkortet huserar en Radeon HD 6770 GPU som i själva verket baseras på Juniper-arkitekturen och är samma GPU som hittas i Radeon HD 5770. Vi bjuds på 800 streamprocessorer och 40 texturenheter samt ett GDDR5-grafikminne på 1GB. Grafikkortet har försetts med högkvalitativa kondensatorer och spolar för att optimera stabiliteten och förlänga kortets livslängd. Grafikkortet kommer med DVI, HDMI och VGA-utgångar samt stöd för Eyefinity.

Annons

ASUS HD 6770 DirectCU Silent är knappast ett fartmonster men visar på en intressant satsning från jätten ASUS där även passiva grafikkort får utrymme i produktportföljen. Pris och klockfrekvenser på kortet är ännu inte avslöjade, men lanseringen väntas ske i augusti månad.

HD-6770-DC-Silent-top

HD-6770-DC-Silent-box

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TempelAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Hur många skärmar stödjer kortet?

Tempel
Medlem
Tempel

Synd att dom valt VGA som en av utgångarna.