Vissa industrifolk håller med Intel om att Ultrabooks kan bli framtidens formfaktor på bärbara datorer, och OEM-tillverkarna håller med trots att de idag klagar på de höga tillverkningskostnader och tunna marginaler. ASUS avslöjar nu lanseringsdatumet för sin UX-serie med hjälp av Facebook, och för den som väntat, är det klockan 2:00 den 12:e oktober som gäller.

ASUS UX-serien kunde vi rapportera om igår skulle komma i två olika utföranden som höll sig under, eller runt 10 000 kr. UX21 som är en 11,6″ skulle få en skärmupplösning på 1 366 x 768, medan UX31 som ligger på 13,3″ skulle få en upplösning på 1 600 x 900. Samtliga modeller kommer även utrustas med en SSD på 64, 128 eller 256 GB beroende på pris, och får en 17W Sandy Bridge-processor från Intel.

ASUS_UXLanseringsdagen är nu spikad och ASUS sprider ordet genom Facebook. Den 11:e oktober ska det hållas ett event i New York när UX-serien lanseras, men för oss svenskar innebära det klockan 2:00 natten till onsdag den 12:e oktober. I skrivande stund är det 14 dagar, och ungefär 16 timmar kvar till det ögonblick som kan markeras som en ny era på notebook-marknaden eller på något nytt som sakta försvinner likt Intels CULV-innitiativ.

Annons

Vi på redaktionen tror Ultrabooken kommer för att stanna, men det viktiga är att få ned priset för att inte göra det till en dyr och exklusiv produkt vilket var vad som gjorde att det inte gick så bra för CULV. ASUS har dock redan pratat om lägre priser redan under våren 2012 i samband med lanseringen av Ivy Bridge.

Källa: ASUS

Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid