Asus har ett gediget utbud av skärmar för PC-marknaden och flera av dessa riktar sig mot spelare med krav på snabba och följsamma rörelser. Nu lanserar företaget Asus VG278HE som tar detta till sin spets med en uppdateringsfrekvens på hela 144 hertz.

Medan vi fortfarande väntar på att skärmpaneler med 120 hertz ska bli vanligare har Asus valt att höja ribban med sin senaste gamingskärm VG278HE. Genom att utöka uppdateringsfrekvensen med 24 hertz kan man trycka ut 24 extra bildrutor per sekund jämfört med traditionella 120 hertz monitorer. Något Asus hävdar ska ge bättre upplevelse i både 2D och 3D-applikationer.

Asus VG278HE använder sig av en TN-baserad skärmspanel med en storlek på 27 tum och en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar samt en responstid på låga 2 millisekunder (g2g). Skärmen är utrustad med dubbla dual-link DVI, en HDMI samt en D-Sub ingång. Asus har även bakat in dubbla högtalare på 3 watt vardera samt ett stöd för Nvidia 3D Vision 2. Skärmstödet är justerbart i höjdled samt går att vrida och luta för optimala arbetsförhållande (läs långa spelsessioner).

vg2788

Asus har ännu inte avslöjat några priser för VG278HE som väntas dyka upp på marknaden inom en ganska snar framtid.

Det återstår att se hur stor skillnad det blir att gå från 120 hertz till 144 hertz vid spel och vanlig användning. Hoppet från 60 hertz till 120 hertz är stort och väldigt tydligt men frågan är ifall det är viktigare med ytterligare ett tjugotal bildrutor eller om det hade varit intressantare med en IPS-liknande skärmpanel. Vad tycker ni läsare?


8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
InfoTempelBirksSS_The_DemontriDave Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
alur
Medlem
alur

Det vorde kul med lite fler pixlar också. Tycker vi suttit med 1920 för länge nu.

AndyW
Gäst
AndyW

Alldeles för låg upplösning på en 27″ skärm. 1920×1080 är lagom på en 15″:are.

Imlal
Gäst
Imlal

Själv hade jag nog hellre sett en IPS alt MVA-panel med 120hz samt en tillbakagång till 16:10 formatet.

triDave
Gäst

Jag kanske är helt ute och cyklar, men jag spelar ju inte spel heller… Är inte 1920*1080 ganska optimalt för spelande och denna skärm var väl tänkt till spelare? Inser ju att det är häftigare att spela spel i högre upplösning, men vilka monstergrafikkort behövs inte då?

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

27 eller 30 tums skärm med en upplösning på 2560 x 1440 eller 2560 x 1600 för 30-tummaren, med IPS-panel och 120 Hz. Det är vad jag vill se, men med den här snigelfarten så lär det vara lika bra att vänta på OLED.

Birks
Medlem
Birks

Varför levererar man så mycket längre Hz på datorskärmar när många tv apparater går i över 600 Hz numera?

Tempel
Medlem
Tempel

Birks, marknadsföring och det handlar inte om hela panelen som går i dom hastigheterna utan bara delar av skärmen (där tvn tycker det är mycket rörelse) och det processas en hel del för att få till det och tittar du på film så spelar det ingen roll med lite lagg (alltså inputlag) men på spel så skulle det vara katastrof.

Info
Gäst
Info

Birks när det står att en tv har 600hz har den i självaverket inte det. Det är en teknik bara som får snabba/actionfylda bilder att röra sig ”mjukare”. I själva verket går tv:n i 24/50/60/100 och ibland 120 beroende på vad du har för tv. Varför de skriver ut det som t.ex. 600hz är för mest för det är något som hänger kvar sedan ”tjock-tvns” tid. Missvisande jag vet.