Asus har varit gynsamma på ljudkortsmarknaden de senaste åren och deras Xonar-serie har nu fått ännu en uppdatering. Asus Xonar U7 USB är som namnet antyder ett externt ljudkort som bland annat bjuder på integrerad mikrofon och en 32 ohm till 150 ohm hörlursförstärkare.

Asus menar att deras nya Xonar U7-ljudkort är riktat mot gamers som främst använder sig av högkvalitativa hörlurar men även användare som är intresserade att höja ljudkvalitén i sin dator jämfört med traditionella integrerade ljudkretsar.

Ljudkortet bygger på en Cirrus Logix CS4398 DAC och har ett signal-brusförhållande på 114 dB, frekvenser mellan 10 Hz och 46 kHz samt stöd för 7.1 ljud och Dolby Home Theater v4 för simulering av surroundljud även i vanliga stereohörlurar. Genom att göra ljudkortet externt och använda sig av särskilt kretskorttillverkning menar Asus att man också minimerat nivåerna av crosstalk.

Annons

Xonar-U7-PCB_3D

Asus Xonar U7 USB kommer även med en integrerad hörlursförstärkare för att mäkta med även tungdrivna hörlurar och Asus specificerar kapaciteten till mellan 32 ohm upp till 150 ohm. Det externa ljudkortet kommer med 2 RCA-anslutningar (vänster/höger), analoga 3,5 millimetersanslutningar för surroundljud, hörlurar, mikrofon samt en koaxial digital s/pdif-ljudutgång.

Asus nya externa ljudkort kommer att finnas i butik under maj månad med ett listpris på 849 kronor.

Xonar-U7_3D


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Janne AnderssonBäärtilfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Vafan! Jag som precis bestallde en [url=http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=48]O2+ODAC Combo[/url]!

Bäärtil
Gäst
Bäärtil

Om jag förstått rätt finns det 3st 3,5mm utgångar att koppla ett 5.1 högtalarsystem till, alternativt s/pdif eller RCA, och att man kan klicka på volymknappen för att skifta mellan högtalare/headset?

Jag ser fram mot ett test!

Janne Andersson
Gäst
Janne Andersson

😆 Installerade den idag, grymt bra produkt. Mycket ljud för pengarna…kan bara ge full pott för denna Asus xonar U7.