I en video där Asus går igenom Intels nya Sapphire Rapids WS-processorer nämner företagets representant att de förväntar sig se nya Threadripper-processorer och TR5-plattformen från AMD under 2023.

AMD:s Threadripper 5000-serie är den senaste uppsättningen processorer för arbetsstationer från tillverkaren. Denna har dock fått ordentlig utmaning från Intel och deras nya Sapphire Rapids-enheter. AMD-processorerna bygger på Zen 3 och har inte stöd för nya tekniker som PCI Express 5.0 eller DDR5-minnen. Vi kan dock komma att se nya arbetsprocessorer från AMD senare i år om tidigare rykten samt ett nytt uttalande från Asus visar sig stämma.

I en video som publicerats på kinesiska Bilibili nämner Tony Yu från Asus att man förväntar sig se AMD:s plattform TR5 och Zen 4-baserade processorer för arbetsstationer under 2023. TR5 är då vad uppföljaren till sockel TR4 som huserar AMD:s tidigare Threadripper-processorer förväntas bära för namn.

Annons

TR5 väntas vara i princip samma plattform som AMD SP5. Plattformen framtagen för servermarknaden och företagets Epyc Genoa-processorer. De nya AMD-processorerna som går under kodnamnet Storm Peak förväntas bli uppdelade i två olika segment. En del av processorserien tros bli för arbetsstationer och den andra för HEDT-segmentet. HEDT-varianterna spekuleras erbjuda 64 PCIe-banor medans Pro-serien tros bli mer avancerad och utrustas med åtta minneskanaler och 128 PCIe-banor.

Värt att påpeka är att AMD inte har bekräftat några av sina planer angående potentiella Zen 4-baserade Threadripper-processorer. Även om Asus förväntar sig att AMD kommer introducera Zen 4 till det professionella segmentet under 2023 är detta ingenting som är garanterat. Således bör detta tas med en nypa salt men om AMD vill hålla sig slagkraftiga mot Intels processorserier W-2400 och W-3400 kommer detta förmodligen göras med nya Threadrippers.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid