Asus Zenbook 3 Deluxe skyltar med tunna skärmramar och Thunderbolt 3

0

På CES skyltar Asus med en storebror till Zenbook 3, vid namn Zenbook 3 Deluxe. På menyn står större skärm, tunnare ramar och Thunderbolt. 

I höstas presenterade Asus sin ultraportabla premiumdator Zenbook 3, som direkt stångas med Apples motsvarande Macbook på 12 tum. För den som vill ha en lite större och kraftfullare dator som fortfarande är enkel att ta med i väskan dagligen har man nu avtäckt Zenbook 3 Deluxe.

Större skärm, fler anslutningar

Den nya modellen har en skärm på 14 tum, 2 tum större än ordinarie Zenbook 3. Samtidigt har Asus trimmat ner skärmramarna på datorn för att få plats med panelen i vad som sägs vara ett 13-tumschassi. Det övergripande designstuket påminner fortfarande starkt om 12-tumsmodellen, med ett gediget chassi i aluminium som utstrålar gott om premiumkänsla.

Längs med sidorna finns en hörlursutgång samt totalt tre USB-C-portar, varav två har stöd för Thunderbolt 3. Likt Apples motsvarande datorer har Asus dock hoppat över äldre portar som vanliga USB-A, HDMI eller minneskortsläsare.

Vass pekplatta

Tangentbordet har förhållandevis kort slaglängd för att hålla nere tjockleken på datorn, men tangenterna känns fortfarande något mer taktila än på 12-tumsmodellen. Även pekplattan har fått ett mer distinkt klickande och taktil känsla, men bibehåller en bra respons genom att använda Precision Touchpad, Microsofts universella API för pekplattor. Inbyggd i pekplattan hittar vi även en fingeravtrycksläsare.

Innanför skalet sitter en lågspänningsprocessor ur Intels Kaby Lake-familj, och det går att välja mellan både Core i5- och Core i7-modeller. Det kombineras med upp till 1 terabyte lagring och 16 gigabyte minne. Tyvärr stannar dock skärmupplösningen på 1 920 x 1 080.

Prislappen börjar omkring 13 000 kronor när datorn dyker upp i butik under våren – för kraftfullare konfigurationer med mer minne och lagring följer ett prispåslag på ett antal tusenlappar.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid