Small preview image

Både AMD och Nvidia gjorde storsatsningar på 3D under CES i Las Vegas. Inte 3D-grafik utan stereoscopic 3D för allt från video till spel. Tillverkarna demonstrerade bland annat det nya Blu-ray 3D formatet och nu säger nya rykten att AMD redan kommit så långt med stödet att man ska implementera det i deras första Catalyst-drivrutiner för året, Catalyst 10.1 som ska släppas i slutet av januari.



De nya Catalyst-drivrutinerna ska komme med en uppdaterad Direct 3D drivrutin som ska göra det möjligt för tredjepartstillverkare att utnyttja 3D stöd med 120Hz bildskärmar. Det ska även finnas stöd för Bit Cauldrons 3D-glasögon som använder sig av RF-baserad shutter glass teknik.


Exakt hur väl AMDs sterescopic 3D teknik kommer att fungera och hur den står sig mot konkurrenten Nvidias 3D Vision-teknik är oklart. Men AMD verkar inte vilja vänta längre med sin 3D-satsning, samtidigt som Nvidia fortsätter att visa upp sitt Eyefinity-liknande flerskärmsstöd som ska dyka upp tillsammans med Fermi. Grafikkortstillverkarna följer i varandras fotspår och för oss konsumenter är det bara att hoppas på ännu bättre funktionalitet.


Källa: Geek3D genom X-bit Labs

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid