Small preview image

ATI har de senaste veckorna propagerat hårt för sin fysikaccelerationsteknik som man påstått skall finnas inbyggd i dagens Radeon X1x00-grafikkort. Under Computex hade man flera demosystem som körde olika former av fysikacceleration med hjälp av ATIs egna grafikkort istället för en extern fysikprocessor som AGEIAs PhysX-lösning. ATI sade, inte helt oväntat, att deras lösning var den optimala medan det fick AGEIA att reagera och skicka en punktlista med brister i ATIs fysikaccelerationslösning till media.



De sista punkterna reflekterade över att inga speltitlar ens blivit tillkännagivna med stöd för ATI Physic-stöd, än mindre lanserade och det faktum att PhysX finns idag. ATI skulle kunna svarat med att släppa en drivrutin för att aktivera sin fysikteknik, men nu verkar det hela inte vara riktigt så enkelt.


Man har istället under ett konferenssamtal meddelat att konsumentversioner av ATI Physics produkter inte kommer dyka upp på marknaden förrän om 9-12 månader. ATIs vd Dave Norton menade att tekniken nu undergick tester och förberedelser för en slutgiltig lansering, tvärtemot vad man hävdat tidigare.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments