Southern Islands har under längre tid ryktats bli nästa generations grafikkretsarkitektur från AMD och efter en längre tids tystnad har det nu dykt upp nya rykten. AMD har själva legat lågt och inte visat upp några nya kretsar hittills i år men man sägs nu hoppas på en lansering under 2010.

Uppgifterna som publicerats på den tyska hårdvarusajten Computer Base menar att Southern Islands trots allt ligger i planeringen och att AMD siktar på en lanseringen under 2010 och kanske redan till hösten. 

Som tidigare uppgifter indikerat kommer den nya arkitekturen att bygga på Evergreen och vad det verkar kan det bli en ren uppdatering av den senare där man helt enkelt sett över kretsens effektivitet och prestanda men inte gjort några större förändringar.

Anledningen till att AMD inte direkt stressat ut en uppdatering av Evergreen, som faktiskt lanserades redan i oktober 2009, är för att man fortfarande känner sig till freds med sin position på marknaden. NVIDIA har bara nyligen fått ut sin Fermi-arkitektur och även om den presterar väl har den problem med både effektivitet och bredd i utbudet. Förhoppningsvis får vi i alla fall se lite nya kretsar från AMD redan innan vintern kommer.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Campaignerhymer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

När kommer deras helt nya arkitektur nothern islands då? mitten på 2011?

Campaigner
Medlem
Campaigner

Hymer,

Skulle tippa på 2012 i.o.m. att det tar 2-3 år att utveckla en ny grafikkrets (det har det sagts antingen här lr på SweC) och jag vet inte om man börjar utveckla nya kretsar varje lr vart annat år.

Korrigering: Kollade inte datumet. Men så kort tid gör ingenting ^^

Andreas G
Medlem

Har läst mycket gott om denna. Jag är väldigt ivrig att få testa den och se om det är så enkelt som de påstår i alla instruktionsvideos.