Small preview image

ATP Electronics har ett brett utbud av industriella solid-state-lösningar i sin produktkatalog och nu har tillverkaren lanserat en spännande produkt som inte är direkt riktad mot de vanliga PC-användarna. ATP har utvecklat en intern SSD-enhet som kopplas in direkt på moderkortets USB-pins och med en storlek på blott 28,2 x 15,3 x 6,2 mm är detta utan tvekan en av de minsta SSD-enheter vi stött på.



Enheten har trots sin minimala storlek en lagringskapacitet på upp till 4GB och använder sig av SLC-baserad NAND flash teknik. Något som gör det möjligt för enheten att nå överföringshastigheter på 30MB/s.



ATP använder sig av System In Package teknik när man tillverkar sina SSD-enheter vilket skyddar alla exponerade komponenter i enheten vilket resulterar i att de tål vatten, smuts, statisk electricitet och vibrationer.


ATP har ännu inte släppt någon information om priser, men vi ska nog räkna med ett ganska dåligt pris sett till mängden lagringsutrymme då formatet är den säljande faktorn i detta fallet.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid