Small preview image

Fusk och doping är något som förekommer inom de flesta idrotter och tyvärr är inte överklockningsscenen befriad från detta. Likt alla grenar som växer i popularitet så kommer folk som inte drar sig för att fuska att attraheras till överklockningsscenen med. Debatter har pågått i olika forum (XS: 1, 2, 3, 4, 5) där man ställt sig frågande till en del rekord som publicerats, helt enkelt för att man inte kan hitta en bra förklaring till dessa. Oftast så lyckas man dock avslöja fuskarna genom olika metoder, men tyvärr innebär det också ofta att man kommer trampa på en del tår i processen.



Tidigare har det uppdagats att ett antal rekordinnehavare har publicerat egenhändigt konstruerade resultat, helt enkelt fuskat. Både Coolalers och onepagebooks resultat har ifrågasatts eftersom de genom olika tweaks lyckats nå resultat som är långt bättre än andra, detta då trots att de delat med sig av sina tweak. Vi anklagar inte någon för fusk nu, vi har all respekt för de prestationer de lyckats med och ser ingen anledning att tvivla nu.


Undertecknad har själv varit en aktiv överklockare och har tillbringat många timmar i sällskap av sådana och vet därmed att två till synes identiska system innebär inte identisk prestanda. Fingertoppskänsla och erfarenehet spelar en större roll än många tror. Man ska dock inte glömma envishet, men om man nu skulle sakna dessa kvalitéer så är det ju inte omöjligt att fusk förekommit. Vi hoppas bara att ingen här faktiskt får för sig att göra det.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid