Alltid bättre lycka nästa gång? Är du hungrig på mera kyckling till middag? Vi listar tre grymma möss för PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Denna artikel är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.


PlayerUnknown’s Battlegrounds är Early Access-spelet som gjort storsuccé hemma hos de flesta gamers och streamers på bara några månader. Vi kan inte minnas senast ett ofärdigt spel var så populärt och trots ihärdiga problem med krashar och lagg så fortsätter antalet aktiva spelare att öka för var dag som går. Av 100 spelare är det bara en eller ett lag på upp till fyra personer som står levande kvar i ett Battle Royal-liknande upplägg. Målet är att nöta vidare för att knipa den redan ikoniska kycklingmiddagen där vinnaren möts av budskapet ”Winner Winner, Chicken Dinner!”.

Snabbfakta: PlayerUnknown’s Battlegrounds

 • En överlevnads-shooter lik H1Z1 och DayZ
 • Kan spelas i både första- och tredjeperson
 • Utvecklat på Unreal Engine 4
 • Förkortas och kallas ofta PUBG
 • Spelas endast i Multiplayer mot andra spelare
 • Har sålt över 8 miljoner Early Access exemplar på Steam
 • Näst mest spelade titeln på Steam under Juli 2017 efter Dota 2

Det säger en del om ett spel när det till trots sina problem är så oerhört populärt att användarna accepterar utvecklingsproblem och kör på i förhoppning om att det kommer bli bättre. Det vi på redaktionen gillar med PUBG är inte bara spelet utan även hur community-driven utvecklingen är.

Med det sagt har PUBG kommit en lång väg för att fortfarande vara i utvecklingsstadie och är nu så pass stabilt att det till och med kommer att anordnas officiella turneringar. Om du som vi är seriös med ditt PUBG-lirande så behöver du samtidigt pålitlig hårdvara.

PUBG är inget lättdrivet spel men bortsett från en bra och kraftfull dator så är kringutrustningen det viktigaste och allra viktigast är musen. För det är med musen som du jobbar konstant för att både panga dina motståndare men även för att undvika att själv bli träffad.

Vad behövs av din mus i PlayerUnknown’s Battlegrounds?

Många gånger kommer du som PUBG-lirare finna dig själv i situationer där snabba förflyttningar och panikklickande på knappar är ett faktum. Musen måste således ha en riktigt bra sensor som inte bara ger en ett-till-ett-avläsning i snabba situationer när du blir attackerad i trånga utrymmen, utan även kan finjustera ditt sikte pixel för pixel när du väl kittat upp din Kar98 med 8-gångers kikarsikte. Allt för att du enkelt ska kunna landa de där nackskotten på över en halvkilometers avstånd.

Samtidigt som ovanstående scenarion är vardagsmat för den PUBG-bitne så är det också viktigt att musen har några lättåtkomliga extraknappar som kan knytas till de kommandon du använder mest så som kanske fire mode, med kit, boost, crouch /prone eller varför inte autorun. För att kunna rekommendera en mus för just PUBG så anser vi att råttan bör ha minst två lättåtkomliga extraknappar som tex. tumknappar.

Här nedan kommer redaktionens snabba checklista för vad som lägger grunden till en riktigt bra PUBG-mus.

Prioriteringslista för bästa PUBG-musen

 1. En riktigt bra 1-till-1 sensor för både blixtsnabba närstrider och delikata långskott
 2. Minst ha 2 extraknappar för de mest använda kortkommandona
 3. En mus som känns bekväm och passar din spelstil
 4. En bra kompletterande musmatta
 5. *Bonus* RGB-belysning programmerad för att sprudla i miljontals färger vid PUBG-vinst
Tips på knappar och inställningar!
 • Om du spelar med en fast DPI och inte använder några dedikerade knappar för att skifta DPI på musen, testa att knyta om dess kommandon via mjukvaran för att få fler lättåtkomliga funktioner i PUBG.
 • Missa inte att ställa in känsligheten för dina olika kikarsikte i PUBG:s egna inställningar. Med kraftigare zoom på ditt sikte kan du oftast få bättre resultat med lägre känslighet.

Så om du likt många andra idag har fastnat i PUBG-träsket men känner dig tillbakahållen av utdaterad mus så kan vi tipsa om några riktigt bra möss som fungerar bra till PlayerUnknown’s Battlegrounds likväl som till andra FPS-titlar och som allround-råtta.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid