Batman: Arkham Knight ser ut att bli en av årets mest rosade speltitlar och har nu lanserats till närmast glimmrande betyg. Samtidigt skeppas spelet med en låst bildfrekvens på 30 bilder per sekund, något PC-spelare som tur var kan kringgå genom lite snabba ändringar i registret och belöningen är mäkta imponerande grafik.

Batman: Arkham Knight blir avslutningen på en mycket lyckas spelserie från Rocksteadys Batman-triologi och verkar imponerande nog bli den bästa delen av dem alla. Spelet som lanseras idag har än så länge möts av lysande kritik från media och har ett medelvärde av 91 poäng på Metacritc. Något som den senaste tiden endast kan matchas av stortitlar som The Witcher 3 och GTA V.

Rocksteady har laddat spelet med imponerande grafiska effekter och inte minst Nvidia har varit delaktiga i utvecklandet där man lyckats få in flera av sina imponerande men också omtalade Gameworks-effekter. Något grafikkortstillverkaren inte varit sen att visa i nya teknikdemos på Youtube.

Nya grafikkortsdrivrutiner från AMD och Nvidia

Det ryktades samtidigt om stora problem för både AMD och Nvidia när det kom till prestandan i spelet men under dagen har båda tillverkarna släppt nya färska grafikkortsdrivrutiner för Batman: Arkham Knight med prestandaoptimeringar för titeln. AMD har fortfarande inget aktivt stöd för Crossfire men ska förbättra både prestanda och stabilitet i spelet med sina Radeon-kort, medan Nvidia både lyckats få till SLI-stöd samt färdiga prestandaprofiler i Geforce Experience.

Sist men inte minst har Rocksteady av outgrundlig anledning valt att låsa bildfrekvensen till 30 bilder per sekund. Av allt att döma för att få en enhetlig spelupplevelse på PC och konsol. Som tur var går detta att lösa genom en enkel uppdatering av spelets konfigurationsfiler på följande vis.

  • Leta upp konfigurationsfilen i ditt Steam-bibliotek – “STEAM_INSTALL_FOLDER\Batman Arkham Knight\BmGame\Config\BmSystemSettings.ini”
  • Öppna ”BmSystemSettings.ini” och sök upp strängen ”Max_FPS=30”
  • Ersätt ”Max_FPS=30” med Max_FPS=9999” och spara filen

Efter detta ska du som PC-spelare kunna njuta av obegränsad bildfrekvens och bättre flyt i den kritikerrosade speltiteln.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Skrappiskrap Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Skrappiskrap
Gäst
Skrappiskrap

Fast nu får ni väl ge er, i denna artikel så låter det som om spelet är felfritt efter ”fixen”. Finns flera rapporter om personer med 970/980 i SLI som inte kan komma över 40 fps. Läs user reveiws för PC-VERSIONEN (den som ni skriver om här). http://www.metacritic.com/game/pc/batman-arkham-knight

Värt att notera är ju också att utgivarna ENDAST skickade ut PS4-versioner till recensenter.

Alla läsare ska kanske påminnas istället om att Steam faktiskt har en ny refund-policy för just dessa tillfällen.

Medlem
Andreas Slottsherre

@Skrappiskrap, äh, du har läst ditt och datt. Har ett 970 och kör det med senaste drivrutinerna utan problem. I UHD/4K klarar kortet dock bara 30FPS, men det flöt på bra oavsett. Sänker jag upplösningen till 2560×1440 är det inga problem med 60FPS.

Alla läsare ska kanske påminnas istället om att det bara är de få med problem som låter sig göra hörda och vänder upp och ner på Internet för minsta lilla grej.

Skrappiskrap
Gäst
Skrappiskrap

@Joffrey Så du menar att ett spel får ratingen 2.3 av users för att det är en enstaka person som har haft problem och låter mycket?