Battlefield 1 släpps snart lös på världen. Och efter att Sony visat upp nya Playstation 4 Pro med dess 4K och High Dynamic Range (HDR) egenskaper så passar även Microsoft på att gå ut med att även Xbox One S får stöd för HDR i Battlefield 1 genom en mjukvaruuppdatering.

Med tanke på att Microsoft gått ut med att Xbox One S kommer att finnas i ett paket tillsammans med Battlefield 1 så är det inte förvånansvärt att även deras nya konsol får stöd för några bitar ögongodis och inte lämnar allt sådant åt Sony.

Dessvärre är det samma situation här som för Playstation 4. Endast dom kommande, uppgraderade versionerna av konsolerna kommer att ha stöd för till exempel HDR. Även om Battlefield 1 till Xbox One S inte verkar vara utvecklat med HDR från grunden så kommer spelet att få stöd för detta genom en mjukvaruuppdatering som man enkelt kan plocka hem genom att koppla sin konsol online. Det skriver nu James Shields, på Microsofts kringsutrustningsavdelning, på Twitter.

Nyligen så hade Battlefield 1 sitt öppna beta-test som för det mesta fungerade utan större problem. Under ett par dagar så kunde nyfikna spelare prova på banan Sinai Desert och även ge sig på att låsa upp några av de vapen och föremål som kommer att vara med i det slutgiltiga spelets arsenal för att få en känsla av vad vi har att vänta oss i Oktober månad.

Det är fortfarande oklart när och hur HDR-tekniken hittar till PC-spel. Även om en PC kopplad till en HDR-TV skulle stödja formatet över HDMI 2.0 har det ännu inte dykt upp några HDR-kapabla spelskärmar på horisonten, något spelutvecklare för PC troligtvis väntar på.

Battlefield 1 lanseras samtidigt över hela världen den 21:a oktober och kommer att lanseras till PC, Playstation 4 och Xbox One samt deras olika utföranden och uppgraderade versioner.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid