Battlefield 1 är ett av årets vackraste och mest detaljerade speltitlar. Här är en redig genomgång av spelet i 4K-upplösning jämfört på PS4 Pro och PC.

Playstation 4 Pro är som bekant den första spelkonsolen på marknaden att ge stöd för spel i 4K-upplösning. Som vi nyligen avhandlade i en separat teknikartikel är det dock med en hel del knep och speciallösningar som Sony når upp till eller nära nog 4K-upplösning.

Passande nog har nu Digital Foundry tagit sig en närmare titt på hur 4K-spelandet fungerar på PS4 Pro med Battlefield 1. I sin videogenomgång jämför man PS4 Pro och dess 4K-upplösning med 4K-upplösning på en gamingdator. Man noterar att upplösningen i Battlefield 1 på PS4 Pro växlar mellan 1440p till 1656p i själva renderingen, som sedan skalas upp till 4K med hjälp av checkerboarding.

Klart bättre bild än 1080p

Resultatet är en klart bättre bild på en Ultra HD 4K-TV än uppskalat 1080p från en PS4. Däremot ser vi i videojämförelsen att PC-versionen i ”äkta” 4K-upplösning ger en märkbart skarpare bild och högre detaljnivå på texturer och effekter. Battlefield 1 på PS4 Pro verkar alternera mellan grafikinställningarna medium till high medan detta jämförs med Ultra-inställningar på PC.

Digital Foundry’s analys verkar matcha vad vi konstaterade i vår teoretiska teknikartikel. PS4 Pro ger en klart bättre 4K-upplevelse än en traditionellt uppskalad 1080p-version. Samtidigt som PS4 Pro inte har mycket att säga till om i jämförelse med PC-versionen när du skärskådar de två.

Med detta sagt är det återigen oklart hur du som spelare påverkas av den ökade detaljnivån. Allt beror på avståndet till din TV och vilka spel du spelar. Positivt är dock att PS4 Pro levererar klart bättre prestanda i 1080p-upplösning jämfört med PS4. Faktiskt även bättre bildkvalité i 1080p genom att rendera spelet i högre upplösning och med super sampling skala ner detta till 1080p på din TV.

Playstation 4 Pro – Så fungerar Sonys “4K-upplösning” i spel

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid