Ett av de mest hypade spelsläppen i år är Battlefield 2042 som nu har fått spikade datum för sitt öppna betatest samt systemkraven som ställs under testperioden.

Det är många som ser fram mot lanseringen av Battlefield 2042. Trots att spelet relativt nyligen blev försenat med cirka en månad kommer spelsugna få chansen att delta i ett öppet betatest av titeln. Denna har nu bekräftats hållas mellan 8 oktober och 10 oktober. De som förbokat spelets ”Gold” eller ”Ultimate”-upplagor kommer dock få tillgång redan den 6 oktober. Det rör sig således inte om någon längre period av förhandsspelande men betatester är trots allt menade att ge utvecklarna en chans att upptäcka och åtgärda buggar innan den faktiska lanseringen.

Under betatestet är minimikravet på hårdvaran en processor i form av en Ryzen 5 3600 eller Core i5-6600K. Utöver detta är grafikkortskraven satta till ett Geforce GTX 1050 Ti eller ett Radeon RX 560. Tillsammans med dessa krävs även minst åtta gigabyte internminne och 100 gigabyte ledigt lagringsutrymme.

Sett till de rekommenderade hårdvarukonfigurationerna ser vi processorkrav i form av en Ryzen 7 2700X eller Core i7-4790. Tillsammans med ett Geforce RTX 3060 eller Radeon RX 6600 XT, 16 gigabyte internminne och samma krav på ledigt lagringsutrymme. Dock rekommenderas SSD-lagring. Spelet kräver även en 64-bitars upplaga av Windows 10.

Generellt rör det sig om relativt snälla hårdvarukrav. Även om dessa kan ses som högre än vad de är med tanke på den rådande kretsbristen som fått butikshyllor att eka tomma. Huruvida dessa systemkrav kan komma att ändras en aning innan den faktiska lanseringen den 19 november återstår att se. Några större förändringar är dock inte så värst troligt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid