Under gårdagen började rapporter om en potentiell försening av EA och Dice speltitel Battlefield 2042 ploppa upp. Rapporter som nu har bekräftats stämma med speltiteln försenad med ungefär en månad.

Ännu en av årets speltitlar har nu försenats. Denna gång är det nästa installation i Battlefield-serien som kommer att dröja extra länge innan den når ut på marknaden. Däremot har det inte försenats till nästa år som många andra speltitlar som först varit tänkta att lanseras under 2021.

Battlefield 2042 hade till en början den 22 oktober som lanseringsdatum. Nu under slutet av utvecklingstiden ska det dock ha dykt upp några oförväntade utmaningar för teamet på Dice. Detta har lett till att spelet försenas och får ett nytt lanseringsdatum den 19 november.

Utvecklarens meddelande via Twitter förklarar hur man hade hoppats på att få tillbaka anställda till kontoren för att kunna ha ett närmare samarbete under utvecklingen. Detta är dock inte något som varit möjligt på grund av den rådande pandemin. Inte helt oväntat behövs det mer tid för att spelet ska nå en nivå där utvecklarna känner sig redo att lansera titeln.

De som prenumererar på EA Play skulle få tillgång till spelet den 15 oktober. Vilket nytt datum det blir för denna förtur nämns dock inte i Twitter-meddelandet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid