Det börjar dra ihop sig till lanseringen av Battlefield 2042 och nu har Dice spikat de slutgiltiga systemkraven. Är din dator redo för årets Battlefield-upplevelse?

Det är cirka två veckor kvar till dess att EA och Dice släpper lös nästa installation i spelserien Battlefield. Spelet kommer att ta plats i den inte allt för avlägsna framtiden år 2042. Något som kanske framgår via titelns namn. Tidigare i veckan bekräftades det att spelet kommer att få stöd för Nvidia RTX-tekniker som raytracing, DLSS och Reflex. Nu har man färdigställt de slutgiltiga systemkraven för Battlefield 2042.

Rent generellt rör det sig om relativt snälla systemkrav. Åtminstone med tanke på hur mycket fokus som brukar läggas för att trycka upp detaljrikedomen för varje Battlefield-spel. Minimikraven ligger på en processor i form av en Ryzen 5 3600 eller en Core i5-6600K. Åtta gigabyte RAM och fyra gigabyte videominne är vad som krävs här. Videominnet bör även vara fäst vid ett Geforce GTX 1050 Ti eller ett Radeon RX 560.

Annons

Hoppar vi över till vad som rekommenderas rent hårdvarumässigt är det en ganska stor skillnad från minimikraven. Här listar utvecklaren processorer i form av en Ryzen 7 2700X eller en Core i7-4790. Detta tillsammans med 16 RAM-minne och ett Geforce RTX 3060 eller Radeon RX 6600 XT.

Spelet kommer även med krav på DirectX 12-stöd, Windows 10 64-bit, 100 gigabyte ledigt lagringsutrymme, helst i form av SSD-lagring. Samt en konstant internetuppkoppling.

Battlefield 2042 kommer att lanseras den 19 november. De som har förbeställt spelets premiumversion eller prenumererar på EA Play Pro kommer dock att få tidigt tillgång med start den 12 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid