DICE rustar upp för att släppa Battlefield 3 tillsammans med deras nya spelmotor Frostbite 2.0 och enligt DICE kommer deras nya titel att pressa dagens konsoler till det yttersta. Det här tillsammans med den nya grafikmotorn Unreal Engine 3 från EPIC växer stora förhoppningar om att PC-spelen faktiskt kommer börja dra nytta av den teknologi som finns tillgänglig, och sätter press på Microsoft och Sony att leverera en ny generation konsoler.

Den nya spelmotorn Frostbite 2.0 ska tydligen vara riktigt skalbar då den ska fungera på Xbox 360 och Playstation 3, men DICE Patrick Bach säger att den kommer pressa dagens konsoler till deras absoluta gräns och att Frostbite 2.0 utan problem skulle klara av att pressa hårdvaran även i kommande generation konsoler från Microsoft och Sony.

”Jag vet inte vad storföretagen tänker, men vi är desperata att gå över till nästa generation. Jag tror att Battlefield 3 kommer att se ut som ett nästa generations spel med alla de teknologier vi bygger in i Frostbite 2-systemet – animationerna, ljudet, allt – siktar mot en lång period flera år fram i tiden, istället för att se på vad vi har idag,” sa Patrick Bach, exekutiv producent på DICE.

Bach är mycket självsäker om att Battlefield 3 kommer att bli den snyggaste titeln i år och påpekar att motorn är byggd för framtiden där man inte enbart sett på vilken teknologi som är tillgänglig till PC idag utan har även vågat spekulera om vad som kommer imorgon och säger att motorn är skalbar in i framtida system.

Har vi fått ett nytt Crysis på halsen som verkligen kan få varje system ute idag att svettas rejält med alla inställningar uppvridna till max? Det ser ut som så. Battlefield 3 väntas komma under hösten detta år.

Källa: CVG

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TwitchyViking1962flopperJacob Hugossonzowix Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
lang
Medlem
lang

De säger dom om alla nya spel.

Anton Karmehed
Admin

Inte alla, men visst sägs det om en hel del. Exempelvis Crysis 2 har det varit nästan skrämmande tyst om på den biten fram till lanseringen, vilket ju kanske kan förklaras av bristen på DX11-stöd. 😛
Men skillnaden här är väl att de första klipp som visats av BF3 verkligen ger intryck av att bjuda på högklassig grafik. Just en skalbar grafikmotor känns lite som the holy grail. Att man mer eller mindre ska kunna få alla system på knä och att bildkvalitén skalar med belastningen. Troligtvis lite önsketänkande men förhoppningsvis kan DICE göra ett tappert försök.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Den videon var ju inte direkt ny 😐 Jag själv kommer nog inte köpa spelet även om det ser rätt ok ut. Har stört mig lite på styrningen i Battlefield serien som inte verkar funka på samma sätt som andra fps spel

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Viking1962″]Den videon var ju inte direkt ny 😐 Jag själv kommer nog inte köpa spelet även om det ser rätt ok ut. Har stört mig lite på styrningen i Battlefield serien som inte verkar funka på samma sätt som andra fps spel[/quote]Nä det är det ingen som påstått heller, det var bara ett exempel på vad motorn sägs kunna åstadkomma idag.Jag är själv ingen BF-spelare heller faktiskt, mest pga att jag oftast föredrar kampanjerna och där känt att det blivit för mycket ”arkadkänsla”. Men kan man få till SP-delen som man lovat så kanske det blir intressant, grafiken och… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

trifire 6990/6970 är minimum då först pratar vi spel. 🙂
PC gaming lever med BF3 igen.

arkadspelet BC2 är ingen höjdare.

Anton Karmehed
Admin

Hehe ja det borde ju duga för de flesta om inte annat.. 😉

Det var just BC2 jag testade senast och jag pallade nog inte mer än 1 bana på SP innan jag gick över till CoD. Kändes som en scriptad historia där man inte hade någon som helst egen inverkan förutom att skjuta alla som dök upp framför på vägen.

zowix
Medlem
zowix

BF är bäst online. Därför så skippar man den tråkiga SP delen. 😛

Fast det finns möjlighet att dom gjort en bra och annorlunda SP del på BF3.

flopper
Medlem
flopper

Multiplayer är det som räknas 😆
sp borde dock fler spela mer av…

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Glömde säga att jag är en XP fanboy och som alla vet så är DX10/11 och XP inte kompatibelt, därför lär jag inte kunna spela det här spelet. Jag spelar mest singelspel då jag är lika bra som dålig när det gäller MP spel, dvs att jag dör lika många gånger som jag skjuter ner nån och hamnar oftast i mitten av listan med spelare. Spelar man singelspel så kan man ju inte skylla på att spelarna fuskar 😀 men man kan skylla på programmerarna att dom inte kan programmera tillräckligt bra :p

Twitchy
Medlem
Twitchy

[quote name=”Anton Karmehed”]

Det var just BC2 jag testade senast och jag pallade nog inte mer än 1 bana på SP innan jag gick över till CoD. Kändes som en scriptad historia där man inte hade någon som helst egen inverkan förutom att skjuta alla som dök upp framför på vägen.[/quote]

[imgcomment image[/img]

Denna går till blooper arkivet.