Battlefield V har fått agera testkanin för raytracing i realtid och nu kommer spelet snart att bli bland de första speltitlar som får stöd för Nvidia DLSS.

Nvidias senaste grafikarkitektur Turing har fått motta en hel del kritik för de olika grafikkortsmodellernas prislappar och den mindre än revolutionerande prestandaökningen jämfört med föregångaren Pascal. Turing har däremot stöd för en del tekniker som Pascal inte har, bland annat raytracing i realtid och Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Tidigare har Dice implementerat stöd för just raytracing i realtid i Battlefield V. En funktion som funnits tillgänglig sedan fjärde kvartalet 2018 beroende på när Microsoft haft en tillräckligt stabil version av Windows 10 med DirectX Raytracing-gränssnittet.

Kantutjämning i andra världskriget

Nu ser det ut att inom kort bli dags för speltiteln att få stöd för tidigare nämnda Nvidia DLSS. En teknik som använder sig av maskininlärning för att förhoppningsvis förse spelare med kantutjämning utan att anstränga den tillgängliga hårdvaran lika mycket som andra tekniker.

Uppgifterna om titeln DLSS-stöd kommer från innehållsförteckningen för spelets senaste uppdatering. Denna innehåller en sektion för PC-specifika ändringar där stöd för Nvidia DLSS klart och tydligt står med på listan över ändringar.

Nvidia DLSS

Inte bara Nvidia DLSS

Utöver stöd för en ny kantutjämningsteknik som låter Nvidias senaste grafikarkitektur att visa mer och mer vad den kan göra kommer uppdateringen även med en rad andra nyheter. Bland dessa finns ett nytt spelläge kallat Combined Arms där upp till fyra spelare kan gå ihop för att ta sig an datorstyrda fiender i åtta olika uppdrag. En förhoppningsvis glad nyhet för den som inte föredrar spelets onlineläge.

Dice-anställda Jacub Ajmal tog dock till Twitter under förra veckan för att påpeka att den innehållsförteckning som blivit tillgänglig online tidigare än tänkt inte nödvändigtvis listar exakt allt som kommer att inkluderas i uppdateringen. Även det datum som uppdateringen ska lanseras är inte helt satt i sten. Det återstår helt enkelt att se.

Battlefield V finns tillgängligt till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid