Be Quiet Dark Base 900 – modulärt entusiastchassi med trådlös telefonladdning

0

Vi kikar på Be Quiets senaste entusiastchassi, en påkostad entusiastlösning med trådlös telefonladdning och modulär design med vändbar moderkortsplåt.

Be Quiets senaste satsning på chassimarknaden är företagets mest entusiastinriktade modell hittills, som får namnet Dark Base 900. Vi tar en titt på chassit på mässgolvet i Taipei, och tar en närmare titt på den nya, modulära designen.

Vändbar moderkortsplåt

Dark Base 900 är ett rejält fulltower-chassi, och flera av dess delar går att byta ut och anpassa efter dina behov. Det går exempelvis att vända på hela fästanordningen för lagringsenheter, för att antingen ge extra utrymme åt fläktar i fronten eller åt långa grafikkort – eller plocka ut den helt och hållet.

Kanske mest intressant på den fronten är möjligheten att ta ut och vända på hela moderkortsplåten – du kan själv välja om du vill ha moderkort och grafikkort vänt mot högersidan eller vänstersidan av chassit, beroende på var du vill ha datorn på skrivbordet.Be_Quiet_Dark_Base_900_05

I övrigt rymmer Dark Base 900 upp till 19 lagringsenheter, och kan ladda en mobiltelefon med Qi-stöd trådlöst med hjälp av en laddningsplatta vid fronten. Det finns även en inbyggd fläktkontroller samt RGB-belysning, åtminstone om du väljer den mer påkostade upplagan.

Chassit kommer säljas i två varianter, en fullmatad entusiastmodell (Dark Base 900 Pro) och en basmodell (Dark Base 900), där skillnaden är att basmodellen saknar fönster, RGB-belysning, Qi-laddning och har en mindre avancerad fläktkontroller. Basversionen får ett riktpris på cirka 2 000 kronor, medan Dark Base 900 Pro ligger på cirka 2 500 kronor när de kommer ut i butik i juli månad.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid