be quiet! fortsätter sitt äventyr på chassimarknaden med nya Pure Base 600. Ett stilrent, ljuddämpat chassi som blir företagets instegsmodell.

Be quiet! har tidigare lanserat chassin som Silent Base 600 som fokuserade på estetik och låg ljudnivå samtidigt. Senast såg vi företaget lansera Dark Base 900, ett premiumchassi vars pro-variant hade en uppsjö av speciella egenskaper.

Nu har be quiet! visat upp nya Pure Base 600, ett chassi som lånar friskt från sina föregångare men landar i en lägre prisklass.

Be Quiet Pure Base 600 kan husera moderkort upp till ATX-storlek. Nätaggregat upp till 21 centimeter i storlek samt grafikkort med en maxlängd på 28 centimeter. Om hårddiskvaggorna i chassits främre del plockas ut eller om man använder endast två av dessa kan man dock få plats med grafikkort upp till 41 centimeter i längd.

På tal om hårddiskar så kan Silent Base 600 få plats med 3 stycken mekaniska hårddiskar och upp till 8 stycken SSD-enheter. Hårddiskvaggorna sitter inte samlade i en bur, utan är som i till exempel Dark Base 900 fristående för att försöka förhindra vibrationer. Detta gör det även möjligt att individuellt flytta hårddiskarna upp eller ner bland de monteringsplatser som finns tillgängliga.

Kylning i Pure Base 600

När det gäller kylning så kommer Pure Base 600 med en förmonterad Pure Wings fläkt på 140 millimeter (mm) i fronten samt en på 120 mm i bakkant.
Det går att få plats med dubbla 140 mm fläktar i fronten samt i chassits tak. Om man vill kan man även få plats med tre stycken 120 mm fläktar, eller till exempel en 360 mm radiator i både front och topp. Den bakre fläktplatsen kan dock endast husera 120 mm fläktar, samt en 120 mm radiator.

Är man inte sugen på vattenkylning så får luftkylare för processorer på upp till 167 mm i höjd plats i chassit. Be Quiet har även utrustat chassit med en fläktkontroller på chassits frontpanel som kan styra upp till 3 fläktar.

För användare som använder sig utav, eller vill ha tillgång till 5,25 tums för CD/DVD-läsare och dylikt så har be quiet! valt att inte haka på den chassitrend som vi sett de senaste åren då tillverkare valt att helt skippa 5,25 tums platser. Pure Base 600 ger användaren möjligheten att montera två stycken 5,25 tums enheter i chassits front.

be quiet! försöker även göra rätt för sitt namn och har utrustat chassits topp, front och sidopaneler med ljuddämpande material. Fläktplatserna under toppanelen har inget dammfilter, men be quiet! har designat toppanelen på så sätt att den kan lyftas upp någon enstaka centimeter från resten av chassit utan att plockas bort helt. Detta bör ge toppmonterade fläktar tillräckligt med rum för dugligt luftflöde. Dock gör avsaknaden av dammfilter på toppen att man inte bör använda dessa fläktplatser som insug om man inte gillar damm i sin dator.

be quiet! Pure Base 600 förväntas vara tillgängligt inom kort. Riktpriset blir runt 90 dollar. Eller cirka 900 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid