Be Quiet uppdaterar två klassiska chassin och lanserar Silent Base 601 & 801

0

Be Quiet visade under Computex 2018 upp två av sina allra första chassimodeller som nu lanseras i uppdaterat utförande för att hänga med i tiden i form av Silent Base 601 och 801.

Tyska Be Quiet har varit med på chassimarknaden under en längre stund. Nu kommer tillverkaren att släppa två nya modeller i form av Silent Base 601 samt Silent Base 801. Dessa två bygger vidare på några av tillverkarens allra första datorchassin, men i en mer uppdaterat skrud för att passa in på dagens chassimarknad.

Designmässigt är det fortfarande rena linjer som gäller. RGB-belysningen har lämnats hemma och fokus ligger istället på att få in så mycket ljuddämpning som möjligt i lådorna.

Ljuddämpningen är 10 millimeter tjock. En bit över vad de flesta andra aktörerna på chassimarknaden brukar använda sig utav. Utöver detta har chassimodellerna utrustats med en löstagbar monteringsplats för fläktar och radiatorer i toppen. Detta är inte något som nödvändigtvis är nytt på chassimarknaden, men något som underlättar datorbyggandet väsentligt.

Vi ser även en separat kammare för nätaggregat och hårddiskburar i botten. Hårddiskburarna går även att plocka ut om man inte skulle ha någon användning för dessa.

Hos den större modellen (801) går det även att vända på moderkortsplåten så att hela bygget blir inverterat och hamnar upp- och ner. Samma funktion går att hitta hos andra modeller från Be Quiet som Dark Base 900.

Båda modellerna förväntas lanseras under årets fjärde kvartal. Silent Base 601 får en prislapp på omkring 1 200 kronor för varianten med en solid sidopanel och omkring 1 300 kronor för en sidopanel i glas. Silent Base 801 går för 1 300 kronor med solid sidopanel och  1 400 kronor för glaspanel.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid