Intel har gett mer information om deras bjässe till NUC kallad Beast Canyon. I samma veva har ett nytt rykte angående kommande Alder Lakes entusiastprocessorer börjat cirkulera.

Denna vecka har vi två nya produkter som detaljerats och ett nytt rykte. De två förstnämnda punkterna inkluderar Intels ovanlig stora NUC-enhet kallad Beast Canyon och ett nytt grafikkort från Sapphire som nu plockat bort vattenkylningen från RX 6900 XT Toxic och smällt på en rejält tilltagen luftkylare. Det rykte som börjar spridas är relaterat till Intels kommande Alder Lake-arkitektur och vilket marknadssegment som kommer att få se de kommande processorerna först.

 

Luftkylt RX 6900 XT Toxic

Sapphire har nu avtäckt en ny version av sin flaggskeppsmodell för AMD:s Radeon RX 6900 XT. Till en början var tillverkarens Toxic-variant av grafikkortet utrustat med ett vattenblock från fabrik. Nu har man däremot avtäckt en luftkyld variant av samma grafikkort. Nu med en rejäl kylarlösning som tar upp tre expansionsplatser, något justerade klockfrekvenser och en i dagsläget oklar prislapp.

Läs mer hos Videocardz.

 

Alder Lake först till entusiaster?

Att Intels arkitektur Alder Lake börjar närma sig lansering är sedan tidigare känt. Nu menar en ny rapport att det blir toppsegmentet av konsumentenheterna som kommer att lanseras först. Mer specifikt ska det röra sig om de upplåsta ”K” och ”KF”-varianterna som ska landa vid sidan av moderkort med styrkretsen Z690.

Läs mer hos Hexus.

 

Beast Canyon landar inom kort

Intel har nu gett mer information kring den NUC-enhet vid namn Beast Canyon som smygvisades i samband med Computex 2021. Här ser vi en förvånansvärt stor NUC med ett chassi på åtta liter och plats för grafikkort med en längd på upp till 30 centimeter. Datorn erbjuder även ett val mellan två åttakärniga processorer, upp till 64 GB DDR4-3200 minne, Wifi 6E, Bluetooth 5.2 och Intel Optane-minne.

Läs mer hos Kitguru.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid