Small preview image

Att bygga ett datornätverk kan innebära en hel del huvudbry i takt med att antalet datorer, och inte minst avståndet dem emellan, börjar växa. Att trådade Gigabit Ethernet nätverk är det effektivaste och den bästa lösningen rent prestandamässigt för de flesta nätverk är knappast en hemlighet. Men är det något vi får kalla kårar av så är det det kabeltrassel man ofta står inför med dessa lösningar. Även om trådlösa nätverk är smidiga så är prestandan, speciellt vid längre avstånd, sällan särskilt imponerande.



Belkin har nu presenterat en ny lösning för ett tredje alternativ, nätverk över elledningarna. Elledningar finns i alla hus med stationära datorer och går allt som oftast att komma åt från alla rum i bostaden. Tidigare har nätverkslösningar över elnätet varit begränsade till en maximal överföringshastighet på 200Mbps men nu ska Belkin erbjuda upp till 1 Gigabit med ett nytt Powerline HD kit.



Because of its high Gigabit speeds and consistent connection, Gigabit Powerline reduces online gaming latency and provides large bandwidth, making it ideal for online PC gaming and ultrafast high-quality transmission of multiple video streams. While the current fastest powerline technology runs at 200Mbps, Gigabit Powerline delivers content at 1000Mbps of speed.


Belkins kit består av två adaptrar som kopplas in i vägguttaget i respektive rum och ska vara mycket enkla att konfigurera. Kan man hålla sig i närheten av den prestanda man lovar ser det helt klart intressant ut för dem som är trötta på kabeltrassel eller krånglande trådlösa nätverk.



Priset på kitet ska ligga på runt 1500 kronor när det dyker upp i europa under augusti månad.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid