Bethesda har bekräftat att man senare i år kommer att släcka ljuset och säga hejdå till sin spelplattform Bethesda.net som lanserades för bara några år sedan.

För några år sedan lanserade Bethesda sin egen spelplattform kallad Bethesda.net efter att ha tagit bort sina egna spel från plattformar som Steam. Den nya plattformen startades i samband med lanseringen av speltiteln Fallout 76. Båda produkterna från Bethesda har fått motta minst sagt blandad kritik.

Nu har det dock bekräftats att Bethesda.net spelar på sista versen och kommer att stängas ned senare i år. De som har införskaffat spel via plattformen kommer att kunna föra över speltitlarna de äger samt all valuta knuten till sitt konto till Valves plattform Steam istället. Från och med maj månad kommer spelen inte längre kunna spelas via Bethesdas plattform.

Värt att påpeka är att trots plattformens stundande undergång är det smart att fortsätta hålla koll på inloggningsuppgifterna till sitt Bethesda-konto. Detta då vissa spel kräver att användare loggar in på det kontot för att kunna spelas.

Huruvida detta kan ses som en indikator på vad som kan komma att ske med Blizzards Battle.net om Microsofts uppköp av studion går igenom kan vi endast spekulera i. Den som har ytterligare frågor kring hur hela processen med att migrera tillbaka till Steam kommer att gå till kan läsa Bethesdas FAQ angående det hela.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid