Framtiden för den högt hypade speltiteln Beyond Good & Evil 2 sägs vara högst oklar. Detta då studion bakom spelet sägs ligga i krisläge på grund av bristande ledning och kreativ riktning.

För fyra år sedan bekräftades det att Beyond Good & Evil 2 är på väg. Sedan dess har det varit sparsmakat med nyheter och information kring den kommande speltiteln. Nu sägs spelet ligga i ett slags limbo med bristfälliga direktiv för utvecklingen.

Informationen kommer från Tom Henderson på Twitter. Han hävdar att studion bakom spelet lider av en utvecklarkris på grund av bristande kreativ riktning sedan utvecklingen av spelet påbörjades. Något som ska ha förvärrats när Michael Ancel lämnade studion under förra året.

Han påpekar att spelet fortfarande är under aktiv utveckling. Däremot ska det vara flera anställda som tror att det bara handlar om tid innan utvecklingen stängs ned helt och hållet. Spelet ska ha beskrivits som en version två av Skull & Bones som även det är ett spel vars status är högst oklar.

Beyond Good & Evil 2 ska enligt Henderson inte heller passa in med Ubisofts planer och mål för framtida spelsläpp. Något som mycket väl kan innebära döden för titeln innan den ens färdigställt om informationen nu skulle visa säg stämma.

I sedvanlig ordning rekommenderar vi att obekräftad information och rykten tas med en nypa salt. I dagsläget har ingen officiell bekräftelse på att utvecklingen Beyond Good & Evil 2 har lagts ned eller dylikt publicerats. Således bör informationen från Henderson tas med en hälsosam dos skepticism även om han tidigare har prickat rätt med läckor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid