Fler och fler bilder på kommande moderkort med styrkretsen X470 för AMD:s Ryzen 2000-processorer börjar nu dyka upp och nu har Asrocks X470 Taichi och Taichi Ultimate stått modell framför kameran.

Den 19 april rullar AMD ut den andra generationens Ryzen-processorer. Hittills har vi set bilder på moderkort för den nya styrkretsen X470 från både Asus och MSI. Nu har även Asrock anslutits till den skara av tillverkare vars moderkort läcker ut på bild innan lanseringen.

Specifikt handlar det om Asrock X470 Taichi och den mer påkostade varianten X470 Taichi Ultimate. Rent generellt delar modellerna väldigt många egenskaper, Taichi Ultimate har dock ett lite annorlunda färgschema, en 10 gigabit ethernet-port (GbE) samt fysiska power- och reset-knappar på själva moderkortet.

Både Taichi och Taichi Ultimate kommer i formfaktorn ATX och strömleveransen sker via en 24-pin, en 8-pin EPS samt en 4-pin ATX-kontakt. Moderkorten är utrustade med en 15 + 2 uppsättning strömfaser samt två stycken PCIe x16-anslutningar. Används SLI eller Crossfire så jobbar PCIe x16-anslutningarna i x8-läge.

Sett till kapacitet för lagringsenheter har båda modellerna två stycken M.2-platser och tio stycken SATA 6 Gbps-portar.

Både Taichi och Taichi Ultimate kommer även utrustade med 802.11ac + BT 4.2 WLAN. Standardmodellen kommer med en 1 GbE-anslutning för trådbundet nätverk och Ultimate kommer som tidigare nämnt med en 10 GbE-anslutning utöver det.

Prissättningen för modellerna är vid skrivande stund oklar. Det återstår även att se om modellerna kommer att finnas tillgänglig i samband med lanseringen av Ryzen 2000 som inträffar den 19 april.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Håller ögonen öppna på all information gällande moderkort till AMD och blir mer och mer irriterad för varje nyhet man hittar. Var kommer det så få moderkort i de mindre formaten? Rysen har idag inget vettigt (X370) mATX moderkort. Hoppas verkligen att något hyggligt Ryzen 2000 i mATX storlek.