Apple uppdaterar 13 tums-modellen av MacBook Pro med fyra istället för två processorkärnor och gör TouchBar standard. MacBook Air får dessutom ett lägre pris och en ny vitbalanserad skärm.

Apples MacBooks har fått blandad kritik i flera år efter kontroversiella beslut om att ta bort portar och efter förändringar av tangentbord och kylningssystem. Företagets MacBook Pro-familj har inte förändrats särskilt mycket sen sin senaste stora förändring år 2016 och det gör den inte heller i dag. De mindre MacBook-modellerna får dock lite kärlek.

Dubblerade dubbla kärnor

En av de största nyheten för MacBook Pro-serien är att den billigaste 13 tums-modellen får de dyrare modellernas TouchBar, en extra OLED-skärm ovanför tangentbordet. Det inkluderar dessutom en fingeravtrycksläsare och Apples T2-chip som skyddar fingeravtrycksdata samt hårdvaruaccelerar kryptering. Det betyder att Apple inte längre säljer någon MacBook Pro med traditionella funktionsknappar. Utöver det uppdateras skärmen för att få stöd för Apple TrueTone, som kan mäta omgivande ljus för att matcha skärmens vitbalans och ge en mer verklighetstrogen bild. ”Budgetmodellens” processor uppgraderas dessutom till en fyrkärnig Core i5-processor från Intels åttonde generation av Coffee Lake-processorer. Med en uppgradering från två till fyra kärnor utlovas dubbel prestanda. En uppgradering som inte görs samtidigt är dock portarna. Den billigaste modellen behåller sina dubbla Thunderbolt 3-portar medan dyrare varianter av 13 tums-modellen har fyra. Samtidigt höjs priset från 15 500 till 16 800 kronor.

Lite billigare med ny skärm

MacBook Air, som återlanserades med en helt ny design i november, uppdateras också i dag med TrueTone-stöd i skärmen. Apple passar dessutom på att sänka priset från 15 500 kronor till 14 300 kronor. Det gör den fortfarande betydligt dyrare än gamla versioner av MacBook Air som länge såldes för under 10 000 kronor. Den behåller ocskå sin lite ovanliga dubbelkärniga 7 watts-processor från Intel Amber Lake-familjen.

Som vanligt laddar Apple dessutom med erbjudanden för studenter inför hösten. Just studenter sägs också vara den stora motivationen till dagens uppdateringar, som alltså fokuserar på små och portabla datorer som är lätta att ta med och använda i klassrummet. 

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Iss Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Iss
Gäst
Iss

Vem köper ens det skitet? 17k för dem specs…