Vi vet sedan tidigare att Bioware jobbar på nya installationer i spelserierna Mass Effect och Dragon Age. Nu har vi fått en uppdatering som ger oss lite bättre koll på hur lång utvecklingen av spelen har kommit.

I ett nyligen publicerat blogginlägg går Biowares Gary McKay igenom det nuvarande läget hos spelutvecklaren och deras aktiva projekt. De största kommande spelen från studion är utan tvekan nästa installationer i spelserierna Dragon Age och Mass Effect. Två spel vars utveckling vi nu fått en mindre uppdatering om.

Bioware nämner att ett av deras mål för 2022 är att ha en mer öppen linje av kommunikation med sina fans. Något som förhoppningsvis innebär att vi kommer få regelbundna uppdateringar angående vad som händer i deras verkstäder.

Ser vi till nästa Dragon Age ska produktionen vara i full sving. Bioware ska ha färdigställt själva ritningen för spelet förra året och nu är man fullt fokuserade på att bygga visionen man har för spelet. Detta med djupa karaktärer, story och engagerande spelvärld.

McKay nämner att de anställda som arbetar på projektet förstår sig på den gemensamma visionen och ritningarna man satt upp för spelet. Något som förhoppningsvis resulterar i ett mindre rörigt spel än till exempel Anthem. Ett spel vars utveckling, lansering och ultimata öde skapade gott om rubriker när det väl begav sig.

McKay ger ett stycke av sitt blogginlägg till nästa spel i Mass Effect-serien. Spelet verkar fortfarande vara i ett väldigt tidigt skede av utvecklingen. Teamet bakom spelet arbetar fortfarande på att testa fram prototyper för nya idéer och system för det kommande spelet.

McKay nämner hur Bioware är väl medvetna om att spelare vill ha nästa Mass Effect så snart som möjligt med deras fokus ligger på kvalité. Något som med lite tur innebär att vi har en mer välpolerad speltitel än det något kaotiska Mass Effect: Andromeda att se fram mot. Bioware kommer dock ta sin tid med denna speltitel och medans man hoppas att Dragon Age 4 lanseras under 2023 har man inte gett något potentiellt lanseringsfönster för nästa Mass Effect.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments