BitFenix är en chassitillverkare som startade sin verksamhet så sent som tidigare i våras och precis börjat skeppa sin första produkt till butiker. BitFenix Colossus är som namnet avslöjar en stor och stöddig datorlåda, men nu kan NordicHardware avslöja att tillverkaren har både mindre och mer stilrena modeller i planeringen.

BitFenix öppnade med det tunga artelleriet när man lanserade sitt Colossus-chassi och med bland annat tolv hårddiskplatser och en bruttovikt på 16kg är det en rejäl pjäs. Colossus har fått fina vitsord i de flesta tester som hunnit dyka upp men bland annat NordicHardwares läsare har varit något tveksamma till chassits kaxiga design med integrerade LED-ljuseffekter.

colossus_black_blue_s3

Även om BitFenix Colossus överlag har en ganska stilren design är det inte tillräckligt för alla minimalister där ute. Nu har vi lyckats gräva fram lite exklusiv information om BitFenix framtidsplaner där vi förutom LAN-chassit Survivor, som väntas lanseras under början av fjärde kvartalet, även kan förvänta oss mer minimalistiska modeller i chassiprogrammet.

Enligt trovärdiga källor utvärderar BitFenix nu en ny miditower-modell som ska satsa på stilren design och ett mycket konkurrenskraftigt pris. Prislappen ska ligga så lågt som runt 500 kronor inklusive moms, vilket låter som mycket slagkraftigt om man kan bibehålla hög kvalité och finish på chassit. Inga detaljer är dock spikade i dagsläget men chassit ska alltså vara av miditower-modell och rymma moderkort av full-ATX-format. Om allting går som planerat kan vi få se en färdig produkt i januari 2011, kanske då en rejälv konkurrent till svenska Fractal Design som satsat hårt på stilrena och prisvärda chassi det senaste året.

Vi hoppas kunna bjuda på mer information när vi närmar oss lanseringen, samt givetvis hålla koll på BitFenix övriga planer där vi kan vänta oss en hel del nyheter.

Relaterade artiklar:

BitFenix Colossus nu officiellt lansera
BitFenix pratar om sitt företag och visar Colossus-chassi
BitFenix – chassi med genomtänka innovationer [NH på Computex]

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid