Bitfenix Portal är det senaste ITX-chassit från Bitfenix. Byggt med dubbla ramar, stöd för stora grafikkort och design hämtad från spelet med samma namn.

Portal är ett nyy chassi från Bitfenix, designat för ITX-formfaktorn och byggt runt dubbla ramar som låter användaren få bättre tillgång till chassits innanmäte genom att skjuta ut ramen som moderkortet monteras på ur resten av chassit.

Bitfenix Portal kan rymma ITX moderkort, ett grafikkort på upp till 30 centimeter, samt en processorkylare med en maximal höjd på 125 millimeter (mm). Det är nätaggregat i SFX-formfaktorn som gäller i Portal. Sett till fläktplatser så är det en 120 mm fläkt i fronten samt 2 stycken 80 mm fläktar i bakkant som får plats. Bitfenix har dock försökt att kompensera för avsaknaden av fläktplatser genom att ha ventilationshål i chassits fyra hörn.

Lagringsmässigt kan Bitfenix Portal två stycken lagringsenheter på 2,5 eller 3,5 tum i den inbyggda kabinetten. Samt en extra SSD-enhet ovanpå nätaggregatet.

För HTPC och gaming i vardagsrummet

Portal hämtar designinspiration från Valve populära pusselspel med samma namn, men marknadsförs inte i första hand som ett gamingchassi för skrivbordet. Snarare riktas chassit i första hand mot användare som vill ha ett stilrent men utstickande chassi till vardagsrummet, som HTPC eller konsolersättare.

Portal lanseras i fyra olika utföranden. Dels i färgerna vit eller svart, och dels med eller utan ett fönster på chassitoppen för att visa upp grafikkortet.

Bitfenix Portal bör finnas tillgängligt i butik inom kort. Riktpriset ska ligga på cirka 139 dollar, cirka 1 400 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid