BitFenix fortsätter sin satsning på datorchassi och nu lanserar tillverkaren sin Prodigy-modell som sett till dagens marknad är helt rätt i tiden. BitFenix Prodigy ställer in siktet på det utrymmessnåla mini-ITX-formatet men gör trots allt plats för kraftfulla komponenter.

BitFenix Prodigy rymmer alltså bara moderkort av mini-ITX format, men med ett allt större fokus på denna smidiga formfaktor från moderkortstillverkarna känns detta inte som en allt för stor begräsning, ens inom gamingsegmentet. Prodigy har en något annorlunda design där åtminstone undertecknad tycker att man lyckats väl med kombinationen av stilrenhet och funktion med de integrerade bärhandtagen. Mini-ITX chassit är tillverkat i stål och plast och mäter 250 x 404 x 359 millimeter. Det är inte det minsta mini-ITX chassi på marknaden men med tanke på vad som rymms under skalet är det nog något de flesta kan ha överseende med.

Bitfenix_Prodigy_Arctic_WhiteProdigy har utrymme för en optisk 5,25-tums enhet och faktiskt hela fem interna 3,5-tums enheter genom chassits modulära hårddiskbur FlexCage. Samt möjligheten att montera fem 2,5-tums SSD-enheter i chassisidan även med FlexCage-buren utplockad. Plockat man ut den övre delen av hårddiskburen rymms grafikkort på upp till 320mm, plockar man ut även den nedre delen finns det till och med plats för en 240mm radiator i frontpanelen. 

Annons

”The wave of enthusiast class mini-ITX motherboards is upon us, and with Prodigy, users finally have a case to match,” säger BitFenix produktansvarige David Jarlestedt. ”No longer will users have to choose between compact size and blazing performance. With Prodigy, mini-ITX users can finally have it all.”

Bitfenix_Prodigy_Arctic_White6

BitFenix har gjort plats för en fullstor ATX-nätdel och mini-ITX moderkortet monteras faktiskt horisontalt ovanpå nätdelen. Genom denna design finns det även plats för CPU-kylare på upp till 161mm samt grafikkort på tidigare nämnda 320mm.

BitFenix_Prodigy_Midnight_Black BitFenix_Prodigy_Midnight_Black3
BitFenix_Prodigy_Midnight_Black8 BitFenix_Prodigy_Midnight_Black7

Kylningen sköts av två medföljande 120mm fläktar, en i frontpanelen och en i bakpanelen. Men dessa kan kompletteras med ytterligare tre fläktar. Noterbart är att frontpanelen är förberedd för två 120mm fläktar, eller en ensam fläkt på upp till 230mm.

Bitfenix_Prodigy_Arctic_White2

BitFenix Prodigy kommer även med USB 3.0 och HD-ljudanslutningar i sidan av chassit där vi även hittar ström och omstartsknappen. BitFenix Prodigy ska finnas på svenska marknaden inom kort i två olika utförande, Midnight Black eller Arctic White och får en prislapp på 699 kronor inklusive moms.

Annons


Annons

18
Leave a Reply

Please Login to comment
18 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
WingmanAnton KarmehedmurakReturAnders Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nicklas
Medlem
Nicklas

Oj,liknar mac lite men den svarta vart ju riktigt nice. lösningarna de har med ssd-diskarna å liggandes MB va fräckt 😀

Tempel
Medlem
Tempel

*host* Apple Mac Pro *host*

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag gillar inte handtageen. Annars ser det riktigt mysigt ut 🙂

Valentin Nielsen
Medlem
Valentin Nielsen

[u]Kund[/u]: Har ni Mac Pro
[u]Återförsäljare[/u]: Ja, för 23 000kr

[u]Kund[/u]: Har ni ett alternativ som ser fin, ungefär som Mac Pro?
[u]Återförsäljare[/u]: Ja, men då måste dator komponeterna köpas och datorn byggas på egen hand eller be någon göra det åt dig.

[u]Kund[/u]: Inga problem,
[u]Återförsäljare[/u]: skulle BitFenix Prodigy passa perfekt.

Mrjens123
Gäst

Eller så köper man den på Inet och låter dem bygga ihop den.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1839055/2012-05-25

Jacob Hugosson
Medlem

Det här chassit blev jag förälskad i redan när jag såg det, att priset är så lågt gör det bara bättre 😆 Stor risk att jag kommer använda det här som grund till nästa bygge i ~höst.

Valentin Nielsen
Medlem
Valentin Nielsen

[quote name=”Mrjens123″]Eller så köper man den på Inet och låter dem bygga ihop den.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1839055/2012-05-25%5B/quote%5D

eller så 🙂 fast jag skulle ta en Antec EarthWatts 550W som kostar lite mer men är Platina 80+ och då får 90% effektivitet vilket är nice.

Svensken
Medlem
Svensken

Riktigt snyggt chassi! Mitt senaste chassi var ett Bitfenix Merc Beta som jag är riktigt nöjd med! Tycker Bitfenix gör riktigt fina grejer till bra priser. Och detta chassit ser jättesnyggt och funktionellt ut. 🙂

Private Pyle
Gäst
Private Pyle

Snyggaste chassit Bitfenix någonsin släppt, om det bara var kompitabelt med ATX moderkort så hade jag bytt från mitt 800D.

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag har nu även lagt in en video där David Jarlestedt från BitFenix går igenom chassit på svenska. :)[/quote]
Skön kille! Han verkar vara kunnig men hans starka sida är nog inte att förmedla den kunkapen. Dock verkar han kunna göra det på flera språk! 🙂

Engelska: http://www.youtube.com/watch?v=Xqn-e9qAvtI
Mandarin: http://www.youtube.com/watch?v=9bCn7JPHwwE

Fantoon
Medlem
Fantoon

Har inte ens ett behov av en stationär men jag är riktigt sugen!

Anders Nilsson
Medlem

Inget litet mini-ITX chassi men det ser riktigt trevligt ut!

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Snyggt, bra med plats för komponenter, inte direkt vanligt i mini-ITX chassi.
Behöver man mer än mini-ITX, dom feta har i princip allt.
Expansionskorten har mer eller mindre också spelat ut sin roll.
TV-mottagare mm. finns som USB-pinne.
En plats för grafik, allt man behöver till en kraftburk.

Murak
Medlem
Murak

Helt klart ett av snyggare ITX-lådorna! Jag har testat ett par ITX-lådor på senaste och har så smått kommit fram till att ITX inte är för mej. Jag gillar att meka, eller jag mekar mycket i alla fall, och då är det långt ifrån optimalt när alla komponenter sitter så tajt. Jag hade en tanke att jag skulle bygga klart burken och sen bara använda den, men det blir lixom aldrig så..

Snygg var den iaf!

Fantoon
Medlem
Fantoon

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag kan meddela att vi pratat med BitFenix om ett testexemplar av Prodigy och troligtvis dyker det upp kanske redan i slutet på nästa vecka eller i början på juni. Planen är att testa det med ganska rejäla komponenter för att se hur chassit klarar av sin roll som ”mini-gaming-PC”. :)[/quote]

Bra jobbat!!!