Research in Motion är en tillverkare som i sig inte är så välkänd här i Sverige. Men deras BlackBerry smartphones är igenkända över hela världen. Nu säger uppgifter att RIM planerar en mottattack på Apple genom att lansera en tabletenhet vid namn BlackPad.

BlackBerry var under många år epitetet för en smartphone och används fortfarande flitigt i företagsbranschen. Men Apple har med sin iPhone-familj tagit en stor del av smartphonemarknaden och RIM har trots nylanseringar inte kunnat stå emot vare sig iPhone eller Android.

Nu påstår nyhetsbyrån Bloomberg att RIM köpt domännamnet BlackPad och att mobiltelefonstillverkaren nu arbetar på en konkurrent till Apple iPad. Enheten ska enligt Bloomberg byggas kring en 9,7-tums bildskärm och komma med bland annat WiFi och Bluetooth samt andra tabletspecifika funktioner.

Till skillnad mot iPad ska BlackPad även stödja tethering, vilket låter användaren koppla upp sig mot Internet genom sin telefon, i detta fall en BlackBerry.

BlackBerry-9700-Official
BlackBerry Bold smartphone

Mer detaljerad information om enheten finns ännu inte. Men lanseringen väntas vara planerad till november månad och priset lär ligga i paritet med det på Apple iPad.

Hur Research in Motions företagskunder ser på en tabletenhet, som idag mest används för nöje, är oklart.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedKamikazepilotTidsdjuret Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Försökte mig på tethering mellan en Nokia 8910 och Palm Tungsten medels Bluetooth för många år sedan, men då var BT något nytt och dom fick visserligen kontakt men några tjänster gick inte att använda mellan dom.

Trodde det skulle fungera lika logiskt som Missing Link mellan min gamla NMT telefon och Zyxel modemet jag hade ännu längre tillbaka, för då kunde jag använda Mobiltelefonen för att surfa i 9600Bps på min stationära PC.

Allt verkar så mycket enklare nu för tiden :-*

Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

Ska bli intressant att se.