Blizzard har alldeles nyligen lanserat Warcraft 3: Reforged och den som är sugen på att försöka göra en favorit i repris och skapa en ny spelgenre med spelets verktyg för spelarskapande får bereda sig på att gå miste om rättigheterna.

Efter att Blizzard lanserade Warcraft 3 för första gången var dess verktyg som lät spelare skapa egna banor och scenarion i spelet otroligt populärt. Så pass populärt att det ledde till att spelgenrer som MOBA med speltitlar som League of Legends och Defense of the Ancients (DotA) skapades.

Nyligen lanserades nyversionen av Warcraft 3 kallad Warcraft 3: Reforged och mycket väl kommer även denna version med verktyg för att spelare ska kunna skapa eget innehåll till spelet. Däremot har Blizzard sett till att vi förmodligen inte kommer att få se några nya genrer skapas från dessa verktyg i nyversionen. I användaravtalet för Warcraft 3: Reforged har Blizzard sett till att allt som skapas med spelets verktyg automatiskt faller under Blizzards ägande.

“Custom Games are and shall remain the sole and exclusive property of Blizzard. Without limiting the foregoing, you hereby assign to Blizzard all of your rights, title, and interest in and to all Custom Games, including but not limited to any copyrights in the content of any Custom Games. […] To the extent you are prohibited from transferring or assigning your moral rights to Blizzard by applicable laws, to the utmost extent legally permitted, you waive any moral rights or similar rights you may have in all such Custom Games, without any remuneration.”

Många skapelser som ledde till globala megasuccéer kom från Warcraft 3. Det ser dock ut som att Reforged har en något mindre chans att göra en favorit i repris. Huruvida denna del av Warcraft 3: Reforged kommer att bli i närheten lika populär som originalversionens återstår att se. Det är helt enkelt upp till de kreativa själarna att bestämma om man vill lägga tid och energi på att skapa något som inte är ens eget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nisse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nisse
Gäst
Nisse

Som att Blizzard inte gjort nog med anti-konsument-val! Så jävla egoistiskt och dumt. Hur kan man slarva med sitt varumärke så pass.