Small preview image

Bloomberg är ett mycket välkänt företag inom finansvärden och använder sig av avancerade matematiska formler för att räkna ut priser på allt från företagsobligationer till inflationsförväntningar. För detta krävs ordentlig arbetskraft och tidigare har Bloomberg använt sig av en Linux-baserad processorfarm. Men när man förra året beslutade sig för att öka sin kapacitet insåg man att CPU-kraften som behövdes skulle kräva ansenliga investeringar och man började titta på en mjukvarulösning som använder sig av den parallella beräkningskraften i grafikprocessorer.Resultaten var mycket lovande och tillsammans med NVIDIAs ingenjörer har Bloomberg skräddarsytt sin mjukvara för att köras på GPUer istället för vanliga CPUer.Part of the pricing application, data gathering, doesn’t lend itself well to GPU computing, Edwards notes, because it can’t be parallelized. The x86 servers also prepare the problems to be parallelized. But about 90% of the work does run on the GPU platform, he says.


Även om man inte kunde lägga över hela arbetsbördan på NVIDIAs grafikkretsar hävdar Bloomberg att man ökade sin prestanda med ofattbara 800%. Vilket resulterade i att man istället för 1000 servrar kunde installera 48 stycken servrar med vardera två Tesla GPUer. Förutom snabbare analyser drar den nya serverfarmen en tredjedel så mycket ström som krävts för en serverfarm med 1000 maskiner.


Det är ingen slump att NVIDIA har stora förhoppningar på GPGPU-marknaden och numera inte bara fokuserar på spel och 3D-prestanda.Olika Tesla-lösningar från NVIDIA


Källa: Wallstreetandtech

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid