PUBG är lika fyllt av buggar och problem som det är populärt. Nu tar utvecklarna Bluehole krafttag och lanserar den självförklarande kampanjen ”FIX PUBG”.

PUBG har det senaste året varit inte bara en av de mest populära speltitlarna i världen utan också en av de mest kritiserade. Spelet har ett beroendeframkallande gameplay med sitt Battle Royal-upplägg men har samtidigt lidigt av prestandaproblem, skrattretande buggar och närmast horribel nätkod.

Spelutvecklarna Bluehole har ända sedan PUBG lanserades i alphastadie på Steam fått öronen varma av frustrerande spelare. Trots att spelet gått igenom både beta och nu funnits i skarp version under flera månader har spelet fortsatt stora problem. Bluehole har med kontinuerliga uppdateringar förbättrat både gameplay och funktionalitet men samtidigt som man dödat gamla buggar har nya uppstått och många förblitt olösta.

Minska frustrerande buggar i spelet

Bluehole verkar nu vilja göra upp med PUBG:s dåliga buggrykte en gång för alla och meddelar att man startat en talande utvecklingskampanj – FIX PUBG. Namnet säger det mesta och kampanjen är en långtgående plan för hur Bluehole ska lösa vad man kallar ”quality-of-life” problem och spelets mest frustrerande buggar. I den tre månader långa attackplanen detaljerar Bluehole optimeringar för spelets nätkod, fuskåtgärder, bättre matchparning och hantering av karaktärers rörelser.

FIX PUBG
En del av FIX PUBG:s utvecklingsplan

Den utvecklingsplan som sträcker sig över augusti, september och oktober kompletteras även av mer detaljerad information om vilken optimeringar man planerar och hur det ska påverka spelare. Bland annat hur man ska förbättra spelservrarnas ”tick rate” som ska minska problem med lagg vid upplockning av utrustning och lagg hos motspelare.

Mindre problem med desync

En av de mest efterlängtade förbättringarna är också att minska problemen med Desync. Ett fenomen som sker när spelare med hög ping eller vid låg server tick rate kan bli skadade eller dödade trots att man på sin egen skärm hunnit ta sig i skydd.

Hur stora förbättringar Bluehole kommer att få till under sin tre månader långa FIX PUBG-kampanj återstår att se men initiativet är åtminstone efterlängtat och positivt.

Mer information om kampanjen hittar du på Blueholes officiella FIX PUBG sajt.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid