Bluetooth 5 har nu spikats och den trådlösa standarden som används i allt från telefoner till hörlurar får fyra gånger så lång räckvidd.

Bluetooth används idag i de flesta mobila enheter för kommunikation och dataöverföring. The Bluetooth Special Interest Group har nu spikat grundspecifikationerna för Bluetooth 5. En nyhet som i förlängningen kommer att påverkar de flesta produkter och användare.

Bluetooth 5 kommer att ersätta Bluetooth 4.2 och gör det med rejält förbättrade egenskaper. Hastigheten ska vara fördubblad, du kan skicka åtta gånger mer data samtidigt och inte minst – räckvidden är fyrdubblad.

bluetooth5prestandaInte helt oväntat är fokus för femte upplagan av Bluetooth den nya generationens uppkopplade enheter. Produkter som faller inom kategorin IoT (Internet of things). Här är det extremt energisnåla produkter som alltid kräver uppkoppling och tillförlitlig trådlös kommunikation.

Bluetooth 5 i produkter nästa år

Det är dock betydligt fler produkter som kan dra nytta av bluetooths utveckling när tekniken hittar ut på konsumentmarknaden nästa år. Från och med 2020 ska en av tre trådlösa produkter skeppas med bluetooth integrerat. Allt från dina trådlösa hörlurar till din smartphone och surfplatta kommer att få längre räckvidd och tillförlitligare trådlös koppling.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ice Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Nu kanske bluetoth kan börja fungera! för när det kom så var det bara skräp hade självdött om inte sony eriksson envist höll fast vid skräpet.

Ice
Gäst
Ice

Det är flera generationer sen det har varit något problem med Bluetooth standarden… Problemet ligger hos tillverkarna av Bluetooth chip och tillverkarna av Produkter oavsett om det är möss, telefoner eller hörlurar t.ex. Samsung, Huawei. Som ser standarderna och praxis mera som ett riktgivande över hur man kan göra inte som man borde göra..

Sen kan man fråga sig om Organisationen kan se till så att tillverkarna följer standarder mer plikttroget…
För de enstaka tillverkare som sköter sig, så deras produkter fungerar klanderfritt med Bluetooth.. ett exempel är ST Ericsson, på deras Bluetooth chip finns det inget att klaga på..